Μουσικη

«Λίγο Φανκ Αγάπη Μου» - Το νέο mix του Mr.Z

Ένας ολόκληρος κόσμος μέσα στη δεκαετία του ’70, που disco και funk χτύπησαν την πόρτα της Ελλάδας

Φιλίππα Δημητριάδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Γυναικείες φωνές, πνευστά, μπασογραμμές που πιο ρυθμικές δεν γίνεται, κάποια άλλα παιδιά από αυτά των λουλουδιών, τύμπανα να “σπάνε”, boogie άνδρες και steady groove. Ο Πάνος Κόκκινος, η Τάμμυ, οι μάστορες - The Sounds, Οι Αθηναίοι από το Τορόντο του Καναδά, ο Πούλικας και η υπέροχη πραγματικότητά του στα απλά και καθημερινά πράγματα, η Χριστίνα, η Μαρίνα, ο Τσάρλυ και πολλοί άλλοι. Σε μια πραγματικότητα διαφορετική, όχι rock, αλλά funk. Με τσαχπίνικη κίνηση και σωστή δοσολογία διάθεσης. Ένας ολόκληρος κόσμος μέσα στη δεκαετία του ’70 που η disco και η funk χτύπησαν την πόρτα και της Ελλάδας και των απανταχού lovers. 20 κομμάτια από μικρούς και μεγάλους δίσκους συμπληρώνουν τα περίπου 60 λεπτά, παρουσιάζοντας τα 15 χρόνια ψαξίματός μου για το σωστό 70s funk beat, που άλλες φορές θυμίζει blaxploitation και άλλες φορές library music». 

Με αυτά τα τρυφερά λόγια επέλεξε να περιγράψει ο Αθηναίος Dj Mr. Z (aka Ζώης Χαλκιόπουλος) το νέο του mix που μοιράζεται με την Athens Voice. 

Μία ώρα από σπάνια 70s ελληνικά funk κομμάτια, που ο αθεράπευτα ρομαντικός Dj ανακάλυψε ανάμεσα στα χρόνια και θα κάνουν πιο γλυκιά και φωτεινή τη μετάβαση στο χειμώνα που άρχισε να μας δείχνει τα δόντια του. Βάλτε το ποτό της επιλογής σας και πατήστε το play. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο Mr. Z.

«Λίγο Φανκ Αγάπη Μου», ένα πολύ ιδιαίτερο, selector's finest mix, γεμάτο funky διαμάντια από την Ελλάδα του ’70.