Μουσικη

City beat 254

Δυνατή εβδομάδα έρχεται…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 254
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37257-83891.jpg

Πού θα διασκεδάσεις; Ο Παναγιώτης Μένεγος προτείνει τα πάρτι της εβδομάδας.

Μετά το Πάσχα έχει openings. Για τους αθεράπευτους urbanistas που θεωρούν το κέντρο της Αθήνας κέντρο της Γης, δύο νέα μπαράκια στην ευρύτερη πιάτσα του Συντάγματος. Το «ασεβές μπαράκι που απειλεί την πρωτοκαθεδρία του Pop» λέγεται Baba Au Ram, γέρνει προς το indie και κάνει την Κλειτίου «ώριμη Αβραμιώτου» για το καλοκαίρι του 2009 (από εκεί άλλωστε «ψωνίζει» και DJs). Λίγο πιο πάνω, στη Λέκκα, άνοιξε η «Αμπάριζα» – all day, το βλέπεις και λες «ποτάδικο». Για τους παραλιακούς είπαμε για το Ακρωτήρι Boutique στον Άγιο Κοσμά (σημείωσε τα “Bootycall” των Magna κάθε Τετ. με πρώτη καλεσμένη στις 29/4 την DJ Kiss), το club-restaurant Ακανθus ανοίγει σήμερα στον Αστέρα Γλυφάδας, ενώ μόλις χθες έτρεξε το opening της «σταθερής αξίας - θέας» Vitrine στο Μετς. Δυνατή εβδομάδα έρχεται…

Kevin Saunderson. Απλά το πιο «σκοτεινό» ένα τρίτο των Belleville Three (μαζί με Juan Atkins και Derrick May) που διαμόρφωσαν την πρώτη γενιά του Detroit techno. Τον ξέρεις κι από το “Big Fun” των Inner City. Μαζί του οι Mikee και Utek. Στο X-Shadow, Αριστοφάνους 11, € 25

Foals on dexx. O Fillipakis είναι από την Κάρπαθο. Και φέρνει την υπόλοιπη μπάντα για διακοπές στην Ελλάδα. Λίγο πριν φύγουν, το blog των Flesh Gordon τσιμπάει τον frontman και τον πληκτρά Edwin (που λέγεται ότι είναι πολύ καλός dj) και τους ζητάει να διαλέξουν δίσκους. Yoga Bala, αύριο, free.

Ωραία σύμπραξη αύριο στον 9ο όροφο του Artower (Αρμοδίου 10, πάνω από τη Βαρβάκειο). Ο Deadbeat, που μας επισκέπτεται με το dub techno του συχνά, κι ο Felizol με το εξαιρετικό του άλμπουμ θα παίξουν live, ενώ ο Leon Segka θα παρουσιάσει το καινούργιο του EP. Μαζί τους οι συνεπείς «καρεκλάδες» Plaidmusic (€ 8).

Αύριο πάρτι του Κορμοράνου στο Trova με καλεσμένο τον Nteibint. Μαζί DJ Girl, Constant Dice, Blue Lagoon, NeaTPermaiK + afterparty με Tasick, εννοείται free *** Αύριο, επίσης, Hernan Cattaneo στο Venue (€ 15) *** George Apergis & Dmoz το Σάβ. στο Almodobar στο καθιερωμένο τους τέκνο ραντεβού με τίτλο “Where Is Pac Man” (free) *** Την ίδια μέρα ο Jimmy Jib φωνάζει τον Βρετανό Ali Renault (ωραίο alias) στη βραδιά του “Saterdei” στο Κ44 για φρέσκο electro *** Και Urban Disco στο Yoga Bala με Chevy & Alexees (free) *** Κυρ. απόγευμα στο Galaxy του Hilton ο Terry Lee Brown Jr. συναντά τον Dousk για χαλαρά κυριακάτικα ηλεκτρονικά grooves.


POST - IT

FSOL Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε: το δίδυμο θα δώσει ένα ολοζώντανο show αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό από το studio τους στο Λονδίνο. Έτσι κάνουν πάντα και, για να καταλάβεις, είναι μόλις το 4ο στην ιστορία τους. Αν φοβήθηκες για «αρπαχτή» πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο. Στις 23/5 με πολλά ακόμα ενδιαφέροντα acts στο γήπεδο Softball στο Ελληνικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ