Life in Athens

Pecha Kucha: Διάσημοι για 6’ και 40’’

Το παλιό εργοστάσιο της Palco στο Γκάζι θα μας υποδεχτεί με μουσική κάτω από το φως των εργοταξιακών προβολέων

115017-643446.jpg
Γιώτα Αργυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 255
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36778-82795.jpg

Το 2o Pecha Kucha έχει υπότιτλο “Under construction”, γιατί ο χώρος όπου θα παρουσιαστεί είναι βιομηχανικός και υπό κατασκευή.

Το περσινό Pecha Kucha θύμιζε ροκ συναυλία. Αφού κατάφερνες να φτάσεις σπρώχνοντας μέχρι την είσοδο των Thission Lofts στην Πειραιώς, μέσα έβλεπες ανθρώπους σκαρφαλωμένους παντού: κρεμασμένους από το μπαλκόνι, τις σκάλες, στο χώρο γύρω από το stage, όρθιους στα κάγκελα, πατικωμένους στο μπαρ, άλλους τόσους να περιμένουν έξω για να μπουν… κανείς δεν έφευγε. Ευτυχώς, γελούσαμε κάθε τόσο με τις παρουσιάσεις των ομιλητών και ξεπιανόμασταν. Το πρώτο Pecha Kucha είχε πολύ θερμότερη υποδοχή απ’ ό,τι είχαν υπολογίσει οι τρεις διοργανωτές του. Οι αρχιτέκτονες Μάρθα Γιαννακοπούλου, Γιάννης Δουρίδας και ο πολιτικός μηχανικός Μάρκος Δουρίδας θα επαναλάβουν τον αγώνα λέξεων, κρατώντας αυστηρά και φέτος το ρολόι. Αλλά αυτή τη φορά σε μεγαλύτερο χώρο.

Το παλιό εργοστάσιο της Palco στο Γκάζι θα μας υποδεχτεί με μουσική κάτω από το φως των εργοταξιακών προβολέων. Ο άπλετος χώρος του υπό ανακατασκευή πρώην φανελοποιείου θα γεμίσει από τη μεγάλη γκάμα δημιουργών, που θα κάνουν τις παρουσιάσεις τους με χιούμορ και ακρίβεια: γραφίστες, animators, αρχιτέκτονες, βιολόγοι, designers, τενόροι, υψίφωνες, σεφ και άλλοι περίεργοι ετοιμάζουν τα slides και τις ιδέες τους.

Οι κανόνες του παιχνιδιού παραμένουν οι ίδιοι. Καλεσμένοι από ετερόκλητους δημιουργικούς χώρους συναντιούνται και παρουσιάζουν τη δουλειά, τις σκέψεις, τις ιδέες τους ή ό,τι άλλο θεωρούν συναρπαστικό μέσα σε 6΄ και 40΄΄, συγκεκριμένα 20 δευτερόλεπτα x 20 εικόνες. Οι φετινοί καλεσμένοι φτιάχνουν ένα δημιουργικό patchwork: ο γενετιστής - science communicator Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπαρτζώκας, οι Nomint - Motion Design, οι τραγουδιστές όπερας Operalab, ο βιομηχανικός σχεδιαστής Tim Stolzenburg, οι αρχιτέκτονες Πάνος Δραγώνας & Βαρβάρα Χριστοπούλου, ο εικαστικός Aντωνάκης Χριστοδούλου, ο αρχιτέκτονας Αλέξης Βανδώρος, ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας και ο art director της A.V., ο εικαστικός Φώτης Πεχλιβανίδης. Το ραντεβού είναι το βράδυ της Παρασκευής 8/5 στις 20.20 ακριβώς. Τοποθεσία: Μy Loft (παλιό εργοστάσιο Palco), Κειριαδών 16, Γκάζι. Μουσική: Κ. Πολίτης. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πάρτι. Είσοδος ελεύθερη. Χορηγός επικοινωνίας η AΤΗΕΝΣ VOICE.

Πήγαινε διαβασμένος Το Pecha Kucha σημαίνει στα ιαπωνικά chit-chat – ψιλή κουβεντούλα.

Ξεκίνησε στο Τόκιο από τους Bρετανούς αρχιτέκτονες Astrid Klein και Mark Dytham ως πλατφόρμα συνάντησης νέων σχεδιαστών για να παρουσιάζουν τις ιδέες τους.

Σήμερα, οι βραδιές Pecha Kucha πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 180 πόλεις παγκοσμίως ως ένας επιτυχημένος τρόπος παρουσίασης δημιουργικών ιδεών σε χαλαρό και ανεπίσημο ύφος.

Το 2o Pecha Kucha έχει υπότιτλο “Under construction”, γιατί ο χώρος όπου θα παρουσιαστεί είναι βιομηχανικός και υπό κατασκευή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ