- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Pecha Kucha: Διάσημοι για 6’ και 40’’
Το παλιό εργοστάσιο της Palco στο Γκάζι θα μας υποδεχτεί με μουσική κάτω από το φως των εργοταξιακών προβολέων

Το 2o Pecha Kucha έχει υπότιτλο “Under construction”, γιατί ο χώρος όπου θα παρουσιαστεί είναι βιομηχανικός και υπό κατασκευή.
Το περσινό Pecha Kucha θύμιζε ροκ συναυλία. Αφού κατάφερνες να φτάσεις σπρώχνοντας μέχρι την είσοδο των Thission Lofts στην Πειραιώς, μέσα έβλεπες ανθρώπους σκαρφαλωμένους παντού: κρεμασμένους από το μπαλκόνι, τις σκάλες, στο χώρο γύρω από το stage, όρθιους στα κάγκελα, πατικωμένους στο μπαρ, άλλους τόσους να περιμένουν έξω για να μπουν… κανείς δεν έφευγε. Ευτυχώς, γελούσαμε κάθε τόσο με τις παρουσιάσεις των ομιλητών και ξεπιανόμασταν. Το πρώτο Pecha Kucha είχε πολύ θερμότερη υποδοχή απ’ ό,τι είχαν υπολογίσει οι τρεις διοργανωτές του. Οι αρχιτέκτονες Μάρθα Γιαννακοπούλου, Γιάννης Δουρίδας και ο πολιτικός μηχανικός Μάρκος Δουρίδας θα επαναλάβουν τον αγώνα λέξεων, κρατώντας αυστηρά και φέτος το ρολόι. Αλλά αυτή τη φορά σε μεγαλύτερο χώρο.
Το παλιό εργοστάσιο της Palco στο Γκάζι θα μας υποδεχτεί με μουσική κάτω από το φως των εργοταξιακών προβολέων. Ο άπλετος χώρος του υπό ανακατασκευή πρώην φανελοποιείου θα γεμίσει από τη μεγάλη γκάμα δημιουργών, που θα κάνουν τις παρουσιάσεις τους με χιούμορ και ακρίβεια: γραφίστες, animators, αρχιτέκτονες, βιολόγοι, designers, τενόροι, υψίφωνες, σεφ και άλλοι περίεργοι ετοιμάζουν τα slides και τις ιδέες τους.
Οι κανόνες του παιχνιδιού παραμένουν οι ίδιοι. Καλεσμένοι από ετερόκλητους δημιουργικούς χώρους συναντιούνται και παρουσιάζουν τη δουλειά, τις σκέψεις, τις ιδέες τους ή ό,τι άλλο θεωρούν συναρπαστικό μέσα σε 6΄ και 40΄΄, συγκεκριμένα 20 δευτερόλεπτα x 20 εικόνες. Οι φετινοί καλεσμένοι φτιάχνουν ένα δημιουργικό patchwork: ο γενετιστής - science communicator Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπαρτζώκας, οι Nomint - Motion Design, οι τραγουδιστές όπερας Operalab, ο βιομηχανικός σχεδιαστής Tim Stolzenburg, οι αρχιτέκτονες Πάνος Δραγώνας & Βαρβάρα Χριστοπούλου, ο εικαστικός Aντωνάκης Χριστοδούλου, ο αρχιτέκτονας Αλέξης Βανδώρος, ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας και ο art director της A.V., ο εικαστικός Φώτης Πεχλιβανίδης. Το ραντεβού είναι το βράδυ της Παρασκευής 8/5 στις 20.20 ακριβώς. Τοποθεσία: Μy Loft (παλιό εργοστάσιο Palco), Κειριαδών 16, Γκάζι. Μουσική: Κ. Πολίτης. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πάρτι. Είσοδος ελεύθερη. Χορηγός επικοινωνίας η AΤΗΕΝΣ VOICE.
Πήγαινε διαβασμένος Το Pecha Kucha σημαίνει στα ιαπωνικά chit-chat – ψιλή κουβεντούλα.
Ξεκίνησε στο Τόκιο από τους Bρετανούς αρχιτέκτονες Astrid Klein και Mark Dytham ως πλατφόρμα συνάντησης νέων σχεδιαστών για να παρουσιάζουν τις ιδέες τους.
Σήμερα, οι βραδιές Pecha Kucha πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 180 πόλεις παγκοσμίως ως ένας επιτυχημένος τρόπος παρουσίασης δημιουργικών ιδεών σε χαλαρό και ανεπίσημο ύφος.
Το 2o Pecha Kucha έχει υπότιτλο “Under construction”, γιατί ο χώρος όπου θα παρουσιαστεί είναι βιομηχανικός και υπό κατασκευή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17 ημέρες | 72 εκδηλώσεις | 50 σημεία - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της, κολλημένο χαρτί αναγράφει: «Αγαπημένοι γείτονες! Σήμερα θα κάνουμε ένα πάρτι στον 4ο!»
Κορυφαία φιλοξενία με φόντο την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης
14 Φεβρουαρίου, η μέρα που οι καρδιές χτυπούν ένα «τσικ» πιο δυνατά
Εμπλουτισμένη με χιλιάδες νέους τίτλους και με αναβαθμισμένες υποδομές
Οι «Ιστορίες της Πλάκας» και οι πολιτιστικές εξορμήσεις της ομάδας Thessaloniki Walking Tours
Ο χώρος διαμορφωμένος έτσι ώστε και να μπορείς να δειπνήσεις και να μην ενοχλείς ή ενοχλείσαι από τους χορευταράδες.
Έτοιμος να υποδεχθεί επισκέπτες πριν το καλοκαίρι του 2025 ο αναμορφωμένος ιστορικός χώρος
Η τέχνη μπορεί να βρίσκεται στα πιο απίθανα σημεία
Καθημερινά, από τις 8 έως τις 10 το πρωί, η Επιστήμη Μπινάζη και ο Διονύσης Νοταράκης θα μεταδίδουν ζωντανά από το Μετρό του Συντάγματος
Περισσότερα χιλιόμετρα, περισσότερη αγάπη
Μια συζήτηση με τον Πέτρο Μάρκαρη με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του. Μια ξενάγηση στην Πρωτεύουσα και τις συνοικίες της κάνοντας την διαδρομή «Πειραιά-Κηφισιά» με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
Ξεκινούν οι εργασίες θεμελίωσης - «Το νέο γήπεδο παίρνει σάρκα και οστά»
Ο 78χρονος Χριστόδουλος Δαλαβέρας δημιουργεί χρηστικά αντικείμενα από καρύδες
Aνάμεσα στους απόφοιτούς του βρίσκονται πολλοί γνωστοί και διακεκριμένοι Έλληνες
Όπερες, θέατρο πρόζας, μουσική, συναυλίες, ένα μωσαϊκό από τέχνη και έμπνευση.
Το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του σε όλους, με δράσεις για όλες τις ηλικίες και διαφορετικές ομάδες κοινού
Το εμβληματικό σχολείο γιορτάζει φέτος έναν αιώνα από την ίδρυσή του
Οι 25 στιγμές που θα αλλάξουν τον ρυθμό και τη ζωή της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.