Οι μπάντες του φεστιβάλ ΨΧ επιλέγουν το αγαπημένο τους ψυχεδελικό κομμάτι
Η μουσική «ΨΧ» της Αθήνας επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Ρομάντσο
Η έναρξη της φθινοπωρινής σεζόν στην Αθήνα έχει ταυτιστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια με το ΨΧ, το φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής που έχει στόχο να προωθήσει και να διαδώσει το νέο ήχο με ψυχεδελικές αναφορές, αλλά και να καταγράψει όλες τις νέες τάσεις που αναδύονται στην εγχώρια μουσική παραγωγή.
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνονται κάτω από την ομπρέλα του πρωτοποριακού φεστιβάλ της πόλης μερικά από τα πιο επίκαιρα και δραστήρια ονόματα της εγχώριας σκηνής. Το φετινό εκλεκτό line up, υπόσχεται ένα διήμερο γεμάτο υπνωτιστικούς ήχους. Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στη σκηνή του Ρομάντσο οι Alien Mustangs, The Rattler Proxy, The Bonnie Nettles, Το Κορίτσι Κοιμάται, Prins Obi and the Dream Warriors, Holy Monitor, Jack Heart και Monochromatic Visions. Λίγο την έναρξη του φεστιβάλ μοιράζονται με την AV το αγαπημένο τους ψυχεδελικό κομμάτι.
The Rattler Proxy
«To "Μotorcycle, I love you" των Moon Duo. Επειδή είναι δύο, αν παίξουν κομμάτι κάτω από 4 λεπτά βγάζουν σπυριά και επειδή σε ένα παράλληλο σύμπαν αυτό το κομμάτι παίζει ως χαλί σε μια ψυχεδελική κινηματογραφική διασκευή του "Καμικάζι αγάπη μου"».
The Bonnie Nettles
«Μας το είχε στείλει ο "μπαμπάς" μας. Ειναι έναν κομμάτι instrumental. Έχει απίστευτο ρυθμό σε κρούστα ,νωχελικές κιθάρες και όταν μπαίνουν τα τύμπανα έτσι "κοφτά" κορυφώνεται, colors you can listen , sounds you can see. Κομματι ορισμός για αυτή την έκφραση στην οποία βασίζονται και οι συνθέσεις των Bonnie Nettles».
Το Κορίτσι Κοιμάται
«Αυτό το κομμάτι μας κάνει να σκεφτόμαστε τα δύο κύρια συστατικά της ψυχεδέλιας: την αναζήτηση και την υπέρβαση».
Prins Obi and the Dream Warriors
«Το "Ζεϊμπέκικο" είναι ένα από τα αρχέγονα πλακάκια του πατώματος της μουσικής παιδείας μας. Είναι ένα κατασκεύασμα που κανονικά δε θα έπρεπε να λειτουργεί, κι όμως όχι μόνο τα καταφέρνει αλλά δημιουργεί και ένα νέο νησί από μόνο του. Εμπνευσμένο».
Holy Monitor
«Ποτέ ξανά η ambient αισθητικότητα δεν ήταν τόσο εμβληματική. Για εμάς αυτό το κομμάτι αλλά και το σύνολο του "L.A. Woman" αποτελούν το τέλειο πάντρεμα αλητείας και μουσικότητας».
Jack Heart
«Ιδιόμορφη ψυχεδέλεια που ξεπηδά από τα έγκατα του λυρισμού της φολκ και συναντά την κοσμική μελωδικότητα των παλλόμενων χορδών επάνω στο βρεγμένο χώμα.Gene Clark - No Other 1974».
Monochromatic Visions
«Μας ενέπνευσε ο τρόμος και η ομορφιά του συνθεσαίζερ στο τέλος του κομματιού. Η επανάληψη μας γοήτευε πάντα και θα μας εμπνέει πάντοτε».
Info: Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017
BIOS Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Είσοδος: 6 ευρώ ανά ημέρα & 10 ευρώ διήμερο εισιτήριο
Ώρα Προσέλευσης: 20.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Μια ματιά στο δημοφιλές groove metal συγκρότημα εν αναμονή της εμφάνισής του στο Release Athens 2026
Πρωτοπόρος τρομπονίστας και συνθέτης, μετέτρεψε τη λάτιν μουσική σε παγκόσμιο φαινόμενο
Ο νικητής του ελληνικού τελικού ανεβαίνει στα στοιχήματα και ετοιμάζεται για τη Βιέννη
Οι Turboflow 3000 μιλούν στην ATHENS VOICE για τον τρόπο που δουλεύουν, συνεργάζονται και γράφουν τη δική τους ιστορία πάνω στη σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.