- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατάθεση ψυχής 12 λεπτών από την Σινέιντ Ο' Κόνορ: «Σκέφτομαι την αυτοκτονία, είμαι ολομόναχη» (video, εικόνες)
Σπαραχτική η 50χρονη Ιρλανδή τραγουδίστρια δεν αντέχει άλλο το «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος των ψυχασθενών
«Σκέφτομαι την αυτοκτονία, είμαι ολομόναχη». Η Σινέιντ Ο' Κόνορ, το κορίτσι από την Ιρλανδία με τη λυρική φωνή και το ξυρισμένο κεφάλι που το 1990 αποκήρυττε τον συντηρητισμό του καθολικισμού, είναι σήμερα 50 ετών, μητέρα τεσσάρων, γιαγιά και πάσχει από διπολική διαταραχή.
Η ανησυχία για την κατάσταση της πνευματικής και ψυχικής της υγείας είναι μεγάλη καθώς τον περασμένο Μάιο χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη της και οι οικείοι της φοβήθηκαν ότι η Ο' Κόνορ είχε κάνει αυτό το οποίο σκέφτεται χρόνια τώρα: να δώσει τέλος στη ζωή της.

Την περασμένη εβδομάδα η Ιρλανδή τραγουδίστρια ανέβασε ένα βίντεο 12 λεπτών στο Facebook, στο οποίο ανοίγει την ψυχή της, μιλά για τη μοναξιά της ψυχικής ασθένειας, την εγκατάλειψη και την αβάσταχτη καθημερινότητα της ζωής της. Μας λέει ότι ζει ολομόναχη σε ένα μοτέλ στον πάτο του Νιού Τζέρσι και σκέφτεται την αυτοκτονία.
«Έκανα αυτό το βίντεο για να δείξω σε όλους πώς έχουν τα πράγματα» αναφέρει και προσθέτει: «Η ψυχική ασθένεια είναι σαν τα ναρκωτικά, δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι και το χειρότερο είναι το στίγμα που αφήνει. Και ξαφνικά όλοι όσοι υποτίθεται ότι σε αγαπάνε και σε φροντίζουν σου συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι. Είναι σαν κυνήγι μαγισσών».
«Αν εξαρτιόταν μόνο από εμένα θα είχα φύγει. Θα πήγαινα να βρω τη μητέρα μου… γιατί τα τελευταία δύο χρόνια περπατώ μόνη μου στη Γη σαν τιμωρία γιατί έχω ψυχολογικό πρόβλημα και εκνευρίζομαι γιατί κανείς δεν με φροντίζει» λέει η Ιρλανδή που έγινε παγκοσμίως γνωστή τραγουδώντας το «Νothing Compares to you» του Prince.
«Ζω σε ένα δωμάτιο μοτέλ στον πάτο του Νιου Τζέρσεϊ. Είμαι μόνη μου. Και δεν υπάρχει κανείς στη ζωή μου εκτός από το γιατρό μου, τον ψυχίατρό μου – ο οποίος είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο και με λέει ήρωα – και δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με κρατάει ζωντανή αυτή τη στιγμή… και αυτό είναι λίγο άθλιο. Θέλω όλοι να ξέρουν τι μου συμβαίνει και γι’ αυτό γυρίζω αυτό το βίντεο» λέει στους φίλους της στα 12 λεπτά του βίντεο.

Η Ο' Κόνορ έχει δύο χρόνια να επισκεφθεί τη γενέτειρά της Ιρλανδία. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και τον Ιανουάριο του 2017 αναγκάστηκε να πουλήσει το πατρικό της στην Ιρλανδία.
Η ζωή της Ο' Κόνορ άλλαξε και στιγματίστηκε από το θάνατο της μητέρας της το 1985. Ήταν τότε έφηβη. Ισχυρίζεται ότι η ίδια και τα αδέλφιά της είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση κατ' επανάληψη από τους αυστηρούς καθολικούς γονείς τους. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές, απέκτησε τέσσερα παιδιά και έγινε για πρώτη φορά γιαγιά το 2015. Το 2007 σε συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρι η Ο' Κόνορ είπε ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει για πρώτη φορά το 1999 την ημέρα των 33ων γενεθλίων της. Το 2014 ξαναπήγε στο σόου της Όπρα Γουίνφρι και δήλωσε ότι ζήτησε μια δεύτερη γνώμη για τη διπολική της διαταραχή. Τρεις ψυχίατροι διαβεβαίωσαν την Ιρλανδή ότι δεν πάσχει από την εν λόγω διαταραχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Φινλανδία, Δανία, Ιταλία και Αυστραλία επέλεξαν τραγούδι και...ανεβαίνουν
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.