Μουσικη

The Magician

Ο Μάγος στην πόλη

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 426
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παραγωγός, DJ, Μάγος. Ο Βέλγος Stephen Fasano κατέβηκε από την disco, nu-disco πτήση των Aeroplane το καλοκαίρι του 2010 αφήνοντας μόνο στο πιλοτήριο τον Vito De Luca. Έβγαλε το μαγικό του ραβδί και με τo alias Τhe Magician ρεμιξάρει το μουσικό κόσμο. Aπό το «Ι Follow Rivers» της Lykke της Li μέχρι το «Cochon Ville» του Sebastien Tellier. Με κάποιο μαγικό τρόπο θα βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου ως καλεσμένος έκπληξη σε πάρτι στο κέντρο της πόλης. Λίγο πριν τη μυστηριώδη εμφάνιση του μιλά στην Athens Voice για το κρυφό του όνειρο, την κουλτούρα των ρεμίξ και ένα ξεχασμένο ούζο στην Αθήνα.

Αν δεν ήσουν ο Μάγος, ποιος θα ήσουν;

Iδιοκτήτης ενός όμορφου ξενοδοχείου και εστιατόριου βραβευμένο με Μichelin.

Πολλά από τα ρεμίξ που κάνεις είναι ακόμη καλύτερα από τα αυθεντικά. Δεν είναι λίγο άδικο αυτό για τους καλλιτέχνες;

Μπορεί να είναι λίγο άδικο, αλλά εντωμεταξύ αυτοί αναφέρονται ως καλλιτέχνες και εγώ ως remixer. Oπότε το 80% του κοινού θεωρούν ότι το τραγούδι είναι του καλλιτέχνη. Σπάνια αναφέρεται η δική μου ιδιότητα. Πάντως, αν δεν αρέσει το remix σε κάποιον καλλιτέχνη αλλά η εταιρεία μυρίζεται εμπορική επιτυχία και το κυκλοφορεί έτσι κι αλλιώς, είναι τελείως άλλο καπέλο.

Γιατί θεωρείς ότι έχει δημιουργηθεί αυτή η ασταμάτητη τάση για την αναβίωση του παρελθόντος με re-edits και remixes σε παλιότερα διαμάντια ή και όχι τόσο διαμάντια;

Eπειδή δεν δημιουργούνται νέοι ήχοι πλέον, οπότε ανατρέχουμε στο παρελθόν για να εμπνευστούμε ή να το αντιγράψουμε με μια ενορχήστρωση που μπορεί να το κάνει να ακουστεί σαν μια νέα παραγωγή. Μου αρέσει να βλέπω πώς οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα samples. Ποτέ δεν σαμπλάρω για τα δικά μου κομμάτια, αν και θεωρώ την όλη διαδικασία ενδιαφέρουσα.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί του;

Ο Marκ Ronson.

Αισθάνεσαι πάντα σιγουριά ότι μπορείς να κάνεις το κοινό να χορέψει;

Aπό τότε που ξεκίνησα να παίζω ως DJ, ήταν πάντα ο στόχος μου. Αν ο κόσμος δεν χορέψει, κάτι πολύ σπάνιο, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ χωρίς να χρησιμοποιώ φτηνά κλισέ ή επιτυχίες.

Ακούς τις μείξεις άλλων DJ;

Δυστυχώς, σήμερα ολοένα και περισσότερο έχουν να κάνουν περισσότερο με την επιλογή παρά με την τεχνική. Είναι κομμάτι λυπηρό. Για μένα, και τα δύο είναι σημαντικά.

Τι θυμάσαι από την τελευταία σου εμφάνιση στην Αθήνα;

Ένα μικρό εστιατόριο με καταπληκτικό φαγητό και ούζο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομά του.

Τι να περιμένουμε από την νέα σου εμφάνιση;

Καινούργια στολή, ένα μαγικό ραβδί στην τσέπη, ένα μακρύ μούσι και πολύ καινούργια μουσική.

Τελικά, υπάρχεις στα αλήθεια;

Ναι, είμαι πραγματικός…

Τοp 3 τραγούδια  τώρα

Duke Dumont: I Need U 100%

Mike Mago: Your Show

Bondax: Gold (Moonboots Remix)


Info: Σάββατο 9/3, μετά τα μεσάνυχτα, σε μυστικό venue