Μουσικη

Η μεγάλη συναυλία του Dasho Kurti για τους πρόσφυγες (video)

Σπουδαίοι Έλληνες τραγουδιστές  σε κομμάτια του Αλβανού συνθέτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στην «Ιερά Οδό» θα γίνει η μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση των προσφύγων με τον τίτλο «Ξένε, τί ζητάς εδώ;», στην οποία μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς τραγούδια που έγραψε ειδικά γι΄ αυτούς ο σημαντικός Αλβανός συνθέτης κ. Ντάσο Κούρτι.

Λεπτομερέστερα, οι κ. Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργος Μεράντζας, Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης Προδρόμου, Ασπασία Στρατηγού, Πέτρος Κουλουμής, Στέφανος Δορμπαράκης, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ισίδωρος Πάτερος, σε σκηνοθεσία του κ. Νίκου Σούλη, θα τραγουδήσουν τραγούδια του Αλβανού ακορντεονίστα κ. Κούρτι. Ο συνθέτης πήρε την πρωτοβουλία, όντας πρόσφυγας και ο ίδιος στην Ελλάδα από τις αρχές του ΄90. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών προσφυγικού καταυλισμού στη Μυτιλήνη.

Η συναυλία διοργανώνεται από το διαδικτυακό σταθμό «NGradio.gr και τις «Γέφυρες Φιλίας - Ινστιτούτο Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Ο κ. Ντάσο Κούρτι (Dasho Kurti) συμμετείχε στην «Ορχήστρα των Χρωμάτων» του Μάνου Χατζιδάκι, σε δίσκους  καλλιτεχνών όπως οι κ. Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Δήμητρα Γαλάνη, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Χαρούλης, Βασίλης Λέκκας κλπ, καθώς και σε πολλές συναυλίες με τους κ.  Γιώργο Νταλάρα και Μαρινέλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Γιώργο Νταλάρα, Dulce Pontes και Eddy Napoli στο Ηρώδειο και Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το American Ballet Theatre, Yasmin Levy στο Ισραήλ, Zülfü Livaneli κλπ. Τα «Έρημα Χωριά», το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, κυκλοφόρησε το 2006 σε 30 χώρες.

ΙNFO

  • Συναυλία «Dasho Kurti- Ξένε, τί ζητάς εδώ;»
  • Τετάρτη 29 Μαρτίου, 9.00 το βράδυ
  • «Ιερά Οδός» (Ιερά Οδός 18-20, κοντά στην Πειραιώς)
  • Διάρκεια: 2.30 ώρες
  • Τιμή εισιτηρίου: Καθιστοί15 ευρώ, όρθιοι 10 ευρώ
  • Προπώληση:viva.gr, 11876, Seven spots, Reload, MediaMarkt,  Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»