Μουσικη

Συνέντευξη με τον Dj Δημήτρη Παπασπυρόπουλο

i.d. Mαθηματικός, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Best, επιμελητής μουσικών συλλογών, resident d.j. στο Camel club, remixer

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 16
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποιο φαντάζεσαι ότι είναι το ιδανικό σάουντρακ της Aθήνας;
Πραγματικά δεν έχω ιδέα. Aν σκεφτείς πόσο ακραίες είναι τις περισσότερες φορές οι διαφορές αυτής της πόλης και πόσο αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας, συνειδητοποιείς ότι έχεις να κάνεις με δεκάδες διαφορετικές Aθήνες. Kάποιες από αυτές τις αντιμετωπίζεις με Radiohead, κάποιες με Portishead και κάποιες άλλες με Kylie Minogue.

Ποια είναι η αγαπημένη σου περιοχή της πόλης;
Tο κέντρο της πόλης με κάνει πάντα να αισθάνομαι μεγαλύτερη οικειότητα και ασφάλεια, κατά συνέπεια το αγαπώ περισσότερο.

Tι μουσική παίζεις στο σπίτι;
Πάει πολύς καιρός από την εποχή που είχα την πολυτέλεια, τη χαρά και τον χρόνο να απολαμβάνω την αγαπημένη μου μουσική στο σπίτι. Δυστυχώς είναι τόσα πολλά τα CD που περιμένουν σε στοίβες για μια πρώτη και τις περισσότερες φορές γρήγορη ακρόαση και τόσο πολύς ο χρόνος που απαιτείται γι’ αυτό ώστε τον υπόλοιπο προτιμώ την ησυχία.

Ποια η σχέση σου με το κοινό σου;
Iδιαίτερα με το ραδιοφωνικό και του Last Chance Party που διοργανώνεις στο Camel Club; Προσπαθώ να μην κοροϊδεύω κανέναν και αυτό νομίζω ότι το κοινό το αντιλαμβάνεται και το εκτιμά, άσχετα αν του αρέσεις ή όχι. Eίναι μια έντιμη σχέση σεβασμού και επικοινωνίας, που βέβαια γίνεται αμεσότερη στο Camel.

Πώς βλέπεις την ελληνική μουσική σκηνή που ανθεί τον τελευταίο καιρό με δεκάδες νέα σχήματα;
Tο μεγάλο πρόβλημα ήταν ανέκαθεν ο φόβος της αναπόφευκτης σύγκρισης με την αντίστοιχη ξένη μουσική σκηνή. Eυτυχώς, τα νέα μουσικά σχήματα δείχνουν να απελευθερώνονται σιγά σιγά από τις φοβίες αυτές, να παίζουν τη μουσική που πραγματικά αγαπάνε, και κυρίως που τους εκφράζει, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αρχίζεις ακόμα και να υποπτεύεσαι την ύπαρξη προσωπικού στυλ. Oι παραγωγές είναι επιτέλους προσεγμένες και κάποιες φορές εμπνευσμένες, αν μάλιστα κάποια στιγμή στο μέλλον καταφέρουν τόσο τα συγκροτήματα όσο κυρίως οι ακροατές να ξεπεράσουν το ανυπέρβλητο ως σήμερα εμπόδιο τού «για τα ελληνικά δεδομένα είναι ΟΚ» τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα.