- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Με τον φίλο μου, τον Χαράλαμπο γνωριζόμαστε από παιδιά. Μεγαλώσαμε μαζί στη Ζάκυνθο και μαζί ήρθαμε φοιτητές στην Αθήνα, εγώ στη μουσικολογία και αυτός στο μαθηματικό. Η φιλία μας έχει διατηρηθεί για σχεδόν 20 χρόνια τώρα και τρέφεται συνεχώς με ατελείωτες συζητήσεις πάνω από ένα μπουκάλι κρασί και πολλά τσιγάρα» εξομολογείται η μουσικός Αλεξάνδρα Κλάδη, μιλώντας για τον Χαράλαμπο Κακολύρη, με αφορμή τη νέα τους συνεργασία. Εκείνος έγραψε το ποίημα «Μπουγάδα» κι εκείνη το «άπλωσε» ήτοι το μελοποίησε, το ενορχήστρωσε και το ερμήνευσε.
«Μας αρέσει πολύ να μιλάμε για τα μαθηματικά, τα κοινωνικά φαινόμενα, την πολιτική (εκείνος περισσότερο, εγώ απλά ακούω) και τις τέχνες. Ως ανήσυχα πνεύματα και οι δύο, μας αρέσει επίσης να καταπιανόμαστε και να πειραματιζόμαστε με διάφορα πράγματα. Έτσι, εκείνος ασχολήθηκε με την ποίηση και εγώ βρήκα την ευκαιρία να γράψω τη μουσική για ένα από τα ποιήματά του. Η "Μπουγάδα" ήταν για μένα μια πρόκληση, καθώς οι παραδοσιακές φόρμες, εδώ, δεν υπάρχουν πουθενά. Έπρεπε να μελοποιήσω ένα ποίημα χωρίς τετραγωνισμένη δομή, χωρίς ομοιοκαταληξίες» προσθέτει η Ζακυνθινή μουσικός.
«Ανακάλυψα όμως, κατά την πορεία της σύνθεσης του έργου αυτού, ότι το άγνωστο και το καινούργιο σε οδηγεί σε ανεξερεύνητα μονοπάτια καλλιτεχνικής έκφρασης.
Πρόκειται για έναν αυτοσχεδιασμό, τίποτα προμελετημένο, χωρίς καμιά διόρθωση, χωρίς δεύτερη σκέψη» καταλήγει.
Όσο για το video animation που «ντύνει» το τραγουδι, είναι μια δημιουργία του ταλαντούχου ζωγράφου Νίκου Ροβάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.