- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κείμενο: Χάρις Γεωργίου
Στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου βρέθηκε ο Ψαραντώνης, συντροφιά με την Νίκη Ξυλούρη, το Λάμπη Ξυλούρη και τον Βασίλη Ξυλούρη, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, για να μας διδάξει με την απλότητα και τη σοφία του, πως η μουσική βρίσκεται μέσα μας. Μέσα στην παράδοση και στις αξίες μας.
Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στην Κρητική μουσική, μέσα από συνθέσεις, ξυπνούν σκηνές από τη μυθολογία, από τον αρχαίο πολιτισμό. Ξυπνούν πολύ περισσότερο συναισθήματα. Μέσα σε μία μυσταγωγική βραδιά που αγγίζει το εσωτερικό μας και μας ταξιδεύει. Τα πιο σύνθετα συναισθήματα, γεννώνται από τους πιο απλούς ανθρώπους. Και ο Ψαραντώνης με την παρέα του, ξέρουν πώς να ξεσηκώνουν την ψυχή μας, κάνοντας το σύνθετο να μοιάζει απλό.
Η Νίκη με την μελωδική της χροιά, το μπεντίρ και την στάμνα. Όργανα που φέρνουν στη θύμηση αρχαίους πολιτισμούς. Ο Λάμπης και ο Βασίλης με τις χορδές των λαούτων τους και ο μεγάλος δάσκαλος Ψαραντώνης με τις δοξαριές στη λύρα του. Αυτή τη λύρα που σαν την πιάσει στα χέρια του τρελαίνεται και βγάζει ήχους διονυσιακούς, αφήνοντας εκστασιασμένο το κοινό, σε μια κατανυκτική βραδιά, σε μια βραδιά που τα είχε όλα. Τέρψη, συγκίνηση, έκσταση, κάθαρση. Σε μια βραδιά που θα συζητάμε για καιρό ακόμα και που θα απολαύσουμε και σήμερα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.
Γιατί κάθε μουσικό ταξίδι, με αυτή τη συντροφιά, αξίζει να το ζει κανείς περισσότερες από μία φορές. Γιατί τούτη η συντροφιά γεννά την έκσταση μέσα μας. Μας ξεσηκώνει και μας ηρεμεί. Μας ταξιδεύει ως την Κρήτη.









ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Φινλανδία, Δανία, Ιταλία και Αυστραλία επέλεξαν τραγούδι και...ανεβαίνουν
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Στο πλαίσιο της «Roll With The Punches» Tour
Reunion για το δημοφιλές ελληνικό hip hop συγκρότημα
Υπάρχουν άλλα 5.000 τραγούδια
Ποια δισκοπωλεία υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο και τι θα βρεις σε καθένα από αυτά
Η DJ και δημιουργός μιλά για το OCD, το coming out, τις «Μεταμορφώσεις» και την ανάγκη να βγάλει έναν δίσκο με τους δικούς της όρους
Θρήνος στη hip-hop σκηνή για την απώλεια του ανθρώπου που έχτισε την αυτοκρατορία του θρυλικού συγκροτήματος
Τι είπε για το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των διαγωνιζόμενων
Ο Γιώργος Καπής μάς βάζει στην τροχιά του debut album «Mono», με το νέο single στο οποίο συμμετέχουν οι Turboflow3000 και το βιντεοκλίπ που τα σκάει ανάποδα
Τρία νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια του μεγάλου ερμηνευτή
Ο τραγουδιστής επιστρέφει στο φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιούλιο
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.