Μουσικη

Ο Blend Mishkin μέσω Καραϊβικής στη διεθνή reggae dancehall σκηνή

Η βινυλιακή έκδοση του καινούργιου του άλμπουμ εξαρτάται από σένα με crowdfunding

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 590
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330072-682876.jpg

Ο Blend Mishkin, διαρκώς εστιασμένος στην παραγωγή reggae και dancehall ήχου, έχει γνωρίσει ήδη τη διεθνή αποδοχή με συχνές συνεργασίες, περιοδείες και ψηφιακές πωλήσεις έξω από τα ελληνικά σύνορα. Το νέο του άλμπουμ «Ιn Real Life» υπάρχει ήδη σε ψηφιακή μορφή από την Rewind Guaranteed. Σε οργανικό reggae ύφος με 70s αισθητική, ηχογραφήθηκε στην Αθήνα με το συγκρότημα Roots Εvolution, και στη συνέχεια ο Blend ταξίδεψε στην εξωτική Αντίγκουα της Καραϊβικής για να συναντήσει τον Promise No Promises, που ανακάλυψε στο YouTube, ο οποίος συνέβαλε στα φωνητικά. Το πρώτο single «No Skylarking» ακούστηκε και μοιράστηκε διεθνώς, γεννώντας την ιδέα κυκλοφορίας του σε βινύλιο.

Έτσι οργανώθηκε η κυκλοφορία του «In Real Life» σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων (300 αντίτυπα) μέσω crowdfunding, όπου ο καθένας θα μπορεί να το προαγοράσει και να βοηθήσει με τη συμμετοχή του στην παραγωγή. Οι βινυλιάκηδες θα παραλάβουν το συλλεκτικό αντίτυπό στην πόρτα τους μετά την ολοκλήρωση της crowfunding καμπάνιας που ήδη έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι 19 Δεκεμβρίου 2016. Έχοντας έμπρακτα στηρίξει τη μουσική κυκλοφορία, συμμετέχοντας στην παραγωγή του.

Blend Mishkin

«Ήθελα να κάνω ένα άλμπουμ του οποίου ο ήχος θα περιοριζόταν στο τι μπορεί να κάνει ένα old school reggae συγκρότημα σε ένα στούντιο: χωρίς εντυπωσιακά ηλεκτρονικά στοιχεία με συνεκτικό ήχο από την αρχή μέχρι το τέλος, έχοντας μία φωνή σε όλα τα τραγούδια, παίζοντας με τους κανόνες και βγάζοντας στην επιφάνεια την ουσία της reggae. 

Είχα μερικά κομμάτια σε ένα demo στάδιο και έψαχνα τον κατάλληλο τραγουδιστή. Δεν έψαχνα ένα μεγάλο όνομα που θα επισκίαζε τη δουλειά που έχουμε κάνει όλοι μαζί με το συγκρότημα. Βρήκα τυχαία τον Promise στο YouTube και αποφάσισα ότι είναι ο κατάλληλος, επικοινωνήσαμε άμεσα και σύντομα είχαμε έναν ολοκληρωμένο δίσκο στα χέρια μας».

Ο τραγουδιστής Promise Νo Promises για το άλμπουμ και τη συνεργασία του με τον Blend:

«Το άλμπουμ “In Real Life” είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, εκφράζει τη σκέψη μου, τα συναισθήματά μου αλλά και το πώς βλέπω τη ζωή καθημερινά. Πιστεύω στο να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου και να κάνεις τα πράγματα να συμβούν. Εμείς έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε, δεν πρέπει να περιμένουμε απλώς τα πράγματα να έρθουν. 

H reggae μουσική ήταν πάντα για μένα τρόπος έκφρασης, νιώθω πολύ άνετα και θετικά μέσα από τη μουσική μου και η συνεργασία με τον Blend Mishkin ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι μέσα από το οποίο μάθαμε και οι δύο πολλά».


INFO: Το νέο άλμπουμ «Real Life» του Blend Μishkin με τον Promise No Promises και τους Roots Evolut±ion Band κυκλοφορεί ψηφιακά από την Rewind Guaranteed. Το βινύλιο είναι στα χέρια σου.

Crowdfunding link: qrates.com/artists/blendmishkin

Blend Mishkin

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ