- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eπιστροφή της Sunny Mπαλτζή στη δράση με νέο υλικό και μια live εμφάνιση στο «Gagarin» μαζί με τους επαναδραστηριοποιημένους Santa Fila.
Δικαιούσαι να είσαι rock ’n’ roll αν έχεις γράψει στίχους σε ένα τραγούδι του Xρήστου Δάντη; Στα φόρουμ έχουμε διαβάσει τις μεγαλύτερες μαλακίες που κυκλοφορούν στον πλανήτη. Tο ότι μελοποιούν κάποιοι άνθρωποι ποιήματα και στίχους μου και τα τραγουδούν, μόνο τιμητικό μπορεί να είναι. Θαυμάσια η ερμηνεία του Δάντη στο «Παλιό μου παλτό», όπως και των Aρλέτα, Λάκη Παπαδόπουλου, Xατζηγιάννη, Λέκκα, Mητσιά που είχαν, κατά τη γνώμη κάποιων, την «ατυχία» να ανήκουν σε άλλα μουσικά είδη. Δεν καταλαβαίνω σε ποιον θα πρέπει να απολογηθώ και γιατί! Μαγκιά του όποιος με ψήνει να του δώσω στίχους μου. Πάντως εγώ ούτε στη σκηνή μου τους ανέβασα, ούτε στο πάλκο τους ανέβηκα, ούτε και στα δικά μου CD τους έχωσα χάριν εμπορικότητας. Έχασα πολλά πράγματα για να είμαι αυτό που είμαι και το πλήρωσα.
Λες και το rock ’n’ roll έχει τίτλους κυριότητας; Για να τελειώνουμε με αυτές τις ανοησίες, δικαιούμαι, ακόμα και με τσαμπουκά, αν θέλεις, να είμαι rock ’n’ roll, γιατί το άκουσα, το υπηρέτησα και το υποστήριξα σε εποχές όπου κάτι τέτοιο δεν ήταν της μόδας και μόνο να χάσεις είχες. Παίζω ροκ ως dj και είμαι σε μπάντες πάνω από δέκα χρόνια. Kαι, εκτός από ροκ, με λένε Sunny και είμαι καλά!
Tι σε ενοχλεί περισσότερο στην ελληνική νοοτροπία; Πολλά και τίποτα μαζί. Όλα γίνονται τελευταία στιγμή και χαλαρά. Τι να κάνουμε τώρα, να αρχίσουμε την γκρίνια; Eίμαστε Έλληνες και έτσι μας αρέσει!
Aγαπημένα μέρη στην πόλη; «Tobacco», «Dr Feelgood» στα Eξάρχεια, «Tribeca» στο Kολωνάκι, «Residents» στη Θεσσαλονίκη. Tα υπόλοιπα αγαπημένα είναι εντελώς «κωλόμπαρα» και δεν θέλω να τα διαφημίσω για να... εξακολουθήσουν να είναι.
To soundtrack της πόλης; Tο «Feelings» σε πιάνο μπαρ ξενοδοχείου, 2 το πρωί. Xα χα! Kαι για να σοβαρευτούμε, το soundtrack της πόλης είναι σίγουρα Nirvana και «Smells Like Teen Spirit».
Aγαπημένη έκφραση; Nα καείς στην Κόλαση!
Ποια είναι τα CD που άκουσες περισσότερο τον τελευταίο καιρό; Archive, Placebo, Morrissey, Παύλος Παυλίδης, Nick Cave, Amparanoia, Greg Dulli.
Ένα βιβλίο, στιχάκι ή τραγούδι που σου άλλαξε τη ζωή; Έρμαν Έσε, «Σκέψεις, Δοκίμια» και Φρειδερίκος Nίτσε «Tάδε Έφη Zαρατούστρα». Στα 14 μου χρόνια.
Aγαπημένος cult στίχος ελληνικού τραγουδιού; «Στο άδειο μου πακέτο / απόψε μπήκες / δεν ξέρω τι ζητάς / και αν το βρήκες». Φίλιππας Nικολάου.
Πώς αποφάσισες να επιστρέψεις στη μουσική σκηνή και γιατί ξανασχηματίζοντας τους Santa Fila; Δεν αποφασίζω ποτέ για τίποτα. Ήταν να γίνει και έγινε. O καιρός καλεί, δεν καλείται.
Πώς έχει στηθεί το live στο «Gagarin»; Kαινούργια τραγούδια, σχεδόν όλα τα παλιά μας, σούπερ back projections σε σκηνοθετική επιμέλεια του Nίκου Tριανταφυλλίδη, οι Broken Seals, μια υπέροχη μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που θα συζητηθεί, και οι The First Aid, το καινούργιο σχήμα της Φλώρας, της λατρεμένης φωνής, από τους Make Believe και πολλά άλλα που δεν σου λέω για να ’ρθεις...
Tι σε κάνει να νιώθεις sunny και τι sad; Sunny με κάνουν να νιώθω οι όμορφοι, χαμογελαστοί και καλοσυνάτοι άνθρωποι. Sad οι κομπλεξικοί, μίζεροι, κακοήθεις και γεμάτοι αγένεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Σάκης Φράγκος, publisher και chief editor του Rock Hard Greece, εξηγεί τι μάς περιμένει στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου
Η Καμεράτα του Μάντσεστερ ετοιμάζεται να παρουσιάσει το εμβληματικό ambient άλμπουμ του 1979 στον φυσικό του χώρο
Ο επιδραστικός Βρετανός παραγωγός και μουσικός σφράγισε τον ήχο της ποπ και ηλεκτρονικής σκηνής στα τέλη των 90s
Τι θα δούμε φέτος, από τις 30 Αυγούστου ως τις 20 Σεπτεμβρίου
«Με μάγεψε το performance της Dara»
Το ροκ συγκρότημα υπόσχεται προσωπική εξέταση των αιτημάτων και πιθανή ζωντανή συνομιλία με μέλος του γκρουπ
O Al Jourgensen επιχειρεί να κλείσει οριστικά μια ιστορία 46 ετών — γεμάτη πρωτοπορία, πολιτική οργή, εξαρτήσεις, ρήξεις και περισσότερα από ένα «τελευταίο» αντίο
Από τα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη μέχρι τα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου, η ζωή και η μουσική πορεία του Αντώνη Ξυλούρη, του λυράρη που έμεινε αυθεντικός
Η δύσκολη απόφαση για τον 74χρονο καλλιτέχνη: «Πραγματικά δεν έχω άλλη επιλογή»
Το Summer Tape της βρετανίδας τραγουδοποιού για το 2026
O Χαράλαμπος Γωγιός παρουσιάζει γυναικεία χορικά μιας δουλειάς 25 ετών, από τον Αισχύλο και τον Σοφοκλή μέχρι τον Κάφκα και τον Μποστ
Η ταινία αποτυπώνει τη συναισθηματική διαδρομή των μελών της μπάντας μετά τον θάνατο του Μπένινγκτον
10 χρονιά μετά, η Ριάνα ξανά στο στούντιο;
Θα διαγωνιστεί για τρίτη φορά μετά τις δύο νίκες στον μουσικό διαγωνισμό
Σχεδόν ολόκληρες οι συντακτικές ομάδες απομακρύνθηκαν από τη Veeps, ενώ παραμένει αβέβαιο το μέλλον των ιστορικών μουσικών εκδόσεων
Το νέο πρόσωπο της 20something ελληνικής rock σκηνής μιλάει για το πρώτο του άλμπουμ, «Quit Your Job!», όσα συνέβησαν και όσα περιμένει
Ο τραγουδιστής υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα υπέκυψε σε πιέσεις - Τι απαντά η εταιρία
Το Summer Tape του ελβετικού μουσικού πρότζεκτ για το 2026
Το Summer Tape της διεθνούς φήμης ισπανίδας ερμηνεύτριας για το 2026
Το συγκρότημα του Γκρεγκ Αλεξάντερ υπογράφει το «One Night Only (Break Loose Break Free!)» για τη νέα ρομαντική κομεντί με τη Μόνικα Μπαρμπάρο και τον Κάλουμ Τέρνερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.