Μουσικη

Η Νάνα Μούσχουρη τραγουδάει στην Επίδαυρο για χάρη της Patsy Stone

Ένα σπάνιο βίντεο μιας απρόοπτης συνάντησης

Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H Joanna Lumley είναι η αγαπημένη Patsy Stone από τη βρετανική, κωμική τηλεοπτική σειρά «Absolutely Fabulous». Ένας ρόλος που της έδωσε cult φήμη, έφερε το image party animal, τσιγάρα, ποτά, ροκ εν ρολ και κότσος α λα Ivana Trump στην πρώτη θέση των μιμήσεων από drag queens, και έκανε τη σειρά αξεπέραστη μέσα στο χρόνο.

Η Joanna παρόλ’αυτά, είναι ηθοποιός με μεγάλη καριέρα, πρώην μοντέλο, συγγραφέας και ακτιβίστρια. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Absolutely Fabulous ανέλαβε την παρουσίαση μίας σειράς ταξιδιωτικών εκπομπών για την τηλεόραση του ITV, το 2011.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς ήταν αφιερωμένος στην Ελλάδα και είχε τίτλο «Η Ελληνική Οδύσσεια της Joanna Lumley». (Ο δεύτερος κύκλος είχε τίτλο «Η Κιβωτός της Joanna Lumley» και είχε θέμα την Joanna να ταξιδεύει σε τρεις ηπείρους, ψάχνοντας να βρει την Κιβωτό του Νώε…).

Στην Ελληνική της Οδύσσεια, αφού κάνει το γύρο της Πελοποννήσου φτάνει στην Επίδαυρο κι εκεί συναντάει τη Νάνα Μούσχουρη η οποία της μιλάει για το θέατρο, την ακουστική του και το όνειρό της να τραγουδήσει εκεί – κάτι που παραλίγο να συμβεί αν δεν την απέρριπταν την τελευταία στιγμή ως «ακατάλληλη επειδή ήταν pop star». Η Joanna, συγκινημένη, αποφασίζει να κάνει το όνειρο της Νάνα, πραγματικότητα.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο: