Μουσικη

Music live preview

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 581
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μετά τις καλοκαιρινές περιοδείες όλα τα ονόματα της ελληνικής σκηνής βγάζουν την άμμο από τις βαλίτσες τους και ετοιμάζονται για τις μεγάλες ανοιχτές αθηναϊκές τους συναυλίες κλείνοντας τα summer tours του 2016. Και όταν λέμε όλα, το εννοούμε. Σε ένα εξαιρετικά πυκνό συναυλιακά Σεπτέμβριο, όπου η Τεχνόπολη έχει την τιμητική της. 

Όλα είναι δρόμος

>> Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Μovies κλείνουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία και το γιορτάζουν στο καθιερωμένο ραντεβού τους στην Τεχνόπολη με όλη την ιστορία του και το νέο άλμπουμ «Μια πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο» (Τεχνόπολη, 8/9)

>> Για το φαινόμενο Νατάσσα Μποφίλιου τι να πούμε. Μετά από την πιο «τρένο» περιοδεία του καλοκαιριού η «Βαβέλ» πιάνει τερματικό σταθμό Πετρούπολη. (Θέατρο Πέτρας, 9/9)

>> Ο Φοίβος Δεληβοριάς προτιμά τη δροσιά του Κήπου για να μεταφέρει τις ιστορίες του πρόσφατου άλμπουμ «Καλλιθέα» μαζί με όλα τα smash hits των υπόλοιπων προαστίων...  (Μέγαρο Μουσικής, 10/9)

>> Ο Γιάννης Αγγελάκας συνοψίζει μαζί με τη νέα του παρέα στη σκηνή 100°C  το νέο του ήχο με δείγματα από το άλμπουμ που ετοιμάζουν και όλη την ιστορία παιγμένη αλλιώς, παιγμένη ωραία. (Τεχνόπολις, 12/9) 

>> Το καθιερωμένο ραντεβού των υστερικών φαν του Μάλαμα με την ιστορία τους. Μέχρι να του τραβήξουν τα μικρόφωνα. (Τεχνόπολις, 19/9) 

>> Βοnus η επετειακή βραδιά του Σταυρού του Νότου, που γιορτάζει τα 20 χρόνια και μετακομίζει από τον Νέο Κόσμο στο Γκάζι για 3 βράδια (Τεχνόπολη, 26-28/9) με τους καλλιτέχνες που έγραψαν την ιστορία του αυτές τις δύο δεκαετίες, με τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Out of the blue

>> Ευχάριστη έκπληξη ο πιο δυσεύρετος συναυλιακά K. Bήτα με τη συνηθισμένη big chill στην αυλή της Τεχνόπολης (9/9)

>> Η Μόνικα επέλεξε τελικά το κλειστό της Λιοσίων για την πρώτη συναυλία της για τη σεζόν με το πρόσφατο εξωστρεφές disco diving. (Gagarin 205, 16/9)

>> H Eιρήνη Σκυλακάκη ετοιμάζει το επόμενο μουσικό της βήμα στο Λονδίνο και ανυπομονεί να γυρίσει στην Αθήνα για μια διαφορετική ακουστική σόλο εμφάνιση. (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 15/9)

>> Solo project από τον Cayetano με επιλογές από την 20ετή πορεία του να ξαναδημιουργούνται ζωντανά σε πραγματικό χρόνο. (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 8/9)

Music Flights to Athens (ATH)

>>O πρώην τραγουδιστής των Madrugada, Sivert Hοyem πραγματοποιεί ένα από τα όνειρά του με δύο συναυλίες σε μια ρετροσπεκτίβα από την καλλιτεχνική του πορεία μέχρι το φετινό του ατμοσφαιρικό άλμπουμ «Lioness». (Ηρώδειο, 29/9 & 2/10) 

>>Oι Moderat (Modeselektor + Apparat) έρχονται στις 12/11 σε άγνωστο ακόμη χώρο με τα γνωστά τους υπερ-visuals και το νέο electro άλμπουμ «ΙΙΙ». 

>>To συναυλιακό μυστικό της περιόδου είναι η έλευση του μυθικού γκρουπ Death από το Ντιτρόιτ που έπαιζε punk πριν από όλο το punk στο πλαίσιο του We’Re Loud Fest 2016, το οποίο αφού ακύρωσε το αρχικό του σχέδιο να ξεκινήσει από την Τουρκία θα τρέξει το ηλεκτρικό του tour με γκρουπ από όλο τον κόσμο, φαγητό και εκπλήξεις. (23-26/9, Θεσ/νίκη, 27-29/9, Λέσβος,30/9 - 2/10, Αθήνα)

>>Οι πρωτεργάτες του industrial και πρώην Throbbing Gristle, Psychic TV με τη μορφή Genesis P-Orridge στη σύνθεση (24/10) αλλά και το αμφιλεγόμενο neofolk-post-industrial σχήμα του Douglas P.,  Death In June  (5/10) θα βρεθούν στη σκηνή του νέου live club Modu. (Kολωνού 76, Mεταξουργείο)

>>O Marky Ramone αναβιώνει το μύθο των Ramones και της 40χρονης ιστορίας του. (Piraeus 117 Academy, 10/9)

>> Ο Γάλλος Etienne de Crécy σε tempovision είναι καλεσμένος στο party του ραδιοφωνικού σταθμού Εν Λευκώ μαζί με έλληνες guests και DJs. (Gagarin 205, 1/10)

>> Η  Αμερικανίδα με το όνομα LP ακούγεται πολύ χάρη στο heavy rotation του «Lost On You». (Τεχνόπολη, 23 & 24/9)

>> Η Sarah Cracknell και οι Saint Etienne θα παίξουν όλο το ντεμπούτο τους «Fox Base Alpha» του 1991 μαζί με τα πιο γνωστά τους singles. (Gagarin 205, 30/9)

>> Οι Girls Names θα φέρουν από το Μπέλφαστ το νευρικό shoegaze, indie-rock υλικό τους από το 2010 μέχρι το άλμπουμ «Arms Around A Vision». (Death Disco, 10/10)

>> Για 7η χρονιά το ραντεβού με την gypsy jazz του Djangofest. (Tεχνόπολη, 20&21/9)

Overproduced

>>H Ισπανίδα Buika με τη σύμπραξη της ΚΟΑ φέρνει το world ήχο της (Ηρώδειο, 20/9)  

>> Βιεννέζικα βαλς με το Μπαλέτο και την Ορχήστρα Γιόχαν Στράους (Ηρώδειο, 8/10)

>> Mουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Αργεντίνο συνθέτη  Αstor Piazzola με πολλούς καλεσμένους (Ηρώδειο, 18/9) 

Clubbing 

>>Το Bolivar Beach Bar κλείνει την υπερδραστήρια φετινή σεζόν με καλεσμένο τον Daddy G των Massive Attack που θα μοιραστεί τα decks με τον Blend Mishkin σε ένα ολονύχτιο αποχαιρετιστήριο πάρτι (Bolivar, 17/9), ενώ ο LTJ Bukem επανέρχεται σε secret location στο κέντρο της πόλης στις 17/9.

>> Opening Party @ six d.o.g.s στις 16/9, όπου θα ανακαλύψουμε τις καλοκαιρινές αλλαγές που έχουν γίνει στο στέκι της Αβραμιώτου. Μόνο μη δώσετε ραντεβού στο The Bar πρώην Κinky.

*Το ΨΧ (Φεστιβάλ Νέας Ψυχεδελικής Μουσικής) συνεχίζει για μία ακόμη χρονιά να συστήνει τα πιο νέα σχήματα από μια ευρύτερη psych-rock και lo-fi σκηνή, βλέπε Bazooka, Wham Jah, Vagina Lips, Melt Mountain,  Devamp Javu. (Ρομάντσο, 16&17/9)