Μουσικη

Tζαζεμένοι όλου του κόσμου ενωθείτε

16ο Athens Jazz Festival @ Tεχνόπολις

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 570
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321711-643545.jpg

Σταθερή αξία. Το καθιερωμένο τζαζ meeting point της Αθήνας από 25 μέχρι 29 Μαΐου. H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνουν για δεύτερη φορά μαζί το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει 18 μουσικά τζαζ σχήματα από όλο το κόσμο και ένα διευρυμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει το Meet Market.

Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγει την Τετάρτη, με την Athens Big Band και το Momo Trio, ένα σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, ενώ η βραδιά θα κλείσει με το Mario Laginha Trio από την Πορτογαλία.

Την Πέμπτη στη σκηνή ανεβαίνουν οι Gilad Hekselman Duo από το Ισραήλ, οι Veronika Harcsa & Balint Gyémant από την Ουγγαρία, ο Marius Neset από τη Νορβηγία και το Kratochvil / Ackerman / Zangi Jazz Trio από την Τσεχία.

Την Παρασκευή 27 θα εμφανιστούν οι Ineke / Dimitriadis / Stanik Guilfoyle Group από την Ολλανδία, οι Pol Belardi’s Force από το Λουξεμβούργο, οι Beat kaestli & Marc Perrenoud Trio από την Ελβετία και η Hidden Orchestra, που αποτελεί το προσωπικό project του μουσικού, συνθέτη και παραγωγού από το Brighton, Joe Acheson.

Το Σάββατο 28 σειρά θα έχουν η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, το Pierre de Surgères Trio από το Βέλγιο, οι Nono Garcia & Pablo Novoa από την Ισπανία και το Naoko Sakata Trio από τη Σουηδία.

Αυλαία την Κυριακή με τους TriCoolOre feat. Pantelis Stoikos από την Κύπρο, τους Quadro Nuevo από τη Γερμανία και τους Erkan Ogur & Telvin από την Τουρκία. Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα στο site.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 2103475518, 2103453548. Έναρξη: 20.00. Είσοδος ελεύθερη. 25-20/5.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ