- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γεμίζει μελωδίες
Μια πρωτιά θα έχει απόψε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς θα υποδεχθεί στις 7.00 μ.μ. την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Είναι η πρώτη φορά που η ΚΟΑ πάει μουσείο και θα δώσει εκεί την πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου στο πλαίσιο της δράσης «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Η συναυλία θα δοθεί παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση και του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά. Η δράση αυτή, που ξεκινά από το πρώτο μουσείο της χώρας, φιλοδοξεί να συνδέσει αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.
Τα έργα των Αλεξάντερ Μποροντί (1833-1887): Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 2 και Αντονίν Λεοπόλντ Ντβόρζακ (1841-1904): Κουιντέτο με πιάνο αρ. 2 σε λα μείζονα, έργο 81 θα ερμηνεύσει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών (Γιώργος Μάνδυλας και Παναγιώτης Τζιώτης: βιολί, Πάρις Αναστασιάδης: βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης: βιολοντσέλο) και ο σολίστας Στέφανος Νάσος στο πιάνο.
Τα έργα αυτά πρόκειται να αναδείξουν ιδανικά το ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής των Ευρωπαίων περιηγητών στην Αθήνα, που αποτελεί το θέμα της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης του μουσείου: «Ενα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια...»: Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος-19ος αιώνας». Η έκθεση διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων.
Μετά τη μουσική τους περιήγηση, οι επισκέπτες της βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ατμόσφαιρα της Αθήνας της εποχής εκείνης στην έκθεση, περπατώντας στα βήματα των περιηγητών, με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων του μουσείου.
Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί το συλλεκτικό ημερολόγιο του 2016 από τις εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με θέμα την ιστορία, την προσφορά και τις δράσεις του μεγαλύτερου μουσείου της χώρας, που συμπληρώνει το 2016 τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του (1866-2016).
Η παρακολούθηση της συναυλίας και της παρουσίασης της έκθεσης είναι ελεύθερη, με την προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο. Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4891.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα πολυσυλλεκτικό και ανοιχτό φεστιβάλ, όπως ακριβώς το ραδιόφωνο της Στέγης
Με το νέο του άλμπουμ Britpop, γίνεται ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα No1 άλμπουμ στην ιστορία
Φαβορί μέχρι ώρας ο Akylas, με το «Ferto» να ξεπερνάει τις 1.000.000 προβολές
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Οι κριτικές από την Αυστραλία μιλάνε ήδη για μία από τις καλύτερες περιόδους του γκρουπ
Η 79χρονη σταρ κυκλοφορεί νέο dance τραγούδι χρησιμοποιώντας AI
Ποιες χώρες δίνουν «μάχη» για την πρωτιά
Ιστορική διάκριση για τη διάσημη τραγουδοποιό - Πλαισιώνει κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής
Ο σπουδαίος κιθαρίστας της τζαζ γεννήθηκε πριν από ακριβώς 115 χρόνια
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπερνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.