Μουσικη

U r my Baby Guru

Ακούγονται πολύ και δίκαια

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 415
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακούγονται πολύ και δίκαια. Πόσο μάλλον με το απολαυστικό νέο τους άλμπουμ «Pieces» στην Ιnner Ear, που παρουσιάζουν στο Bios. Hχογραφούν το «Yogi Sister EP (vol.3)», περιμένουμε να δούμε πώς θα βγει το βιντεοκλίπ του «Amaye» και μιλάνε στην Αthens Voice.

Tι έχει αλλάξει στο κεφάλι των Baby Guru από το 2009;

Οι παρορμήσεις και οι εσωτερικές αναζητήσεις έχουν γίνει πιο συνειδητές, έτσι νομίζουμε δηλαδή. Καινούργια ακούσματα , σκέψεις για μινιμαλισμό, σκέψεις για overproduced καταστάσεις (και όχι μόνο…) και το πιο σημαντικό, μια απομίμηση ελευθερίας.

Tι διαφορετικό φέρνει το «Pieces» σε σχέση με το ντεμπούτο σας;

Από τη δική μας πλευρά … ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της μελωδίας και της εκφραστικότητάς μας. Καινούργιοι ήχοι (σε σχέση με το πρώτο άλμπουμ), καλύτερη παραγωγή (μαθαίνουμε…) και πιο πολύ μυαλό στα κομμάτια (λίγο… όχι πολύ).

 

Tι ετοιμάζετε για την παρουσίαση στο Bios;

Ετοιμάζουμε το «Pieces», όπως θα μπορούσε να παιχτεί από ένα τρίο.

Πώς βλέπετε το τοπίο στην πόλη σήμερα;

Μέχρι στιγμής καλούτσικα πάμε. Τώρα που αρχίζουν τα κρύα θα σκοτεινιάσει πολύ το τοπίο. Η πόλη γίνεται χωριό με ξυλόσομπες και φλοκάτες. Υπάρχει μια ελπίδα ακόμα, σε στενά όρια βέβαια… ίσως τα πράγματα βελτιωθούν, αν χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το σώμα και το μυαλό μας.

Info: Βios, Πειραιώς 84, 210 3425.335. Έναρξη 22.30. FREE. Στις 1/12.