Μουσικη

Ο Robert Plant συμμετέχει στον καινούριο δίσκο των Primal Scream…

…κι εμείς ανατρέχουμε στις παλιότερες συνεργασίες τους

Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτό δεν θα είναι άλμπουμ, all – star game θα είναι. Οι αγαπημένοι μας Primal Scream από τη Γλασκώβη ετοιμάζουν το δέκατο στούντιο άλμπουμ και η λίστα με τους συνεργάτες – καλεσμένους όλο και μεγαλώνει με music hall of famers αλλα και ιερείς του underground.

Καταρχάς, την παραγωγή του άλμπουμ έχει αναλάβει ο γνωστός και μη εξαιρετέος ιρλανδός David Holmes που απολαμβάνει παγκόσμιο mainstream credit πια, μετά τηνενασχόλησή του με τα σάουντρακ (κυρίως σε «Συμμορία των 11, 12 & 13»). Και σήμερα τα μουσικά sites απαοκαλύπτουν τη συμμετοχή του θρύλου Robert Plant των Led Zeppelin και του ανυπότακτου Mark Stewart (κάποτε ηγέτη των υπέροχα εριστικών Pop Group).

image

Με αμφότερους οι Primals ξαναείχαν παρτίδες. Ο Robert Plant έπαιζε φυσαρμόνικα εδώ (πίσω στο 2002)…

…και ο Bobby Gilespie, βοκαλίστας των Primals, συμμετείχε στο φετινό καταπληκτικό άλμπουμ του Stewart, The Politics Of Envy, διεκδικώντας ‘Autonomia’

Ανεβασμένες λοιπόν οι προσδοκίες για τους - πολυαγαπημένους στην Ελλάδα – Σκωτσεζους που αλήθεια είναι ότι έχουν μια δεκαετία να δώσουν κάτι αξιοσημείωτο δισκογραφικά. Από τον καιρό του Evil Heat. Ας θυμηθούμε δύο ακόμα αξιομνημόνευτες συνεργασίες τους…

Με την Kate Moss στην πασίγνωστη διασκευή του ‘Some Velvet Morning’

και με τον συμπατριώτη τους συγγραφέα Irvine Welsh στο ασυναγώνιστα τιτλοφορημένο "The Big Man and the Scream Team Meet the Barmy Army Uptown"