Μουσικη

Urbanistas σε δράση

To Athens Urban Fest μονοπωλεί το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα

Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 406
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To Athens Urban Fest μονοπωλεί το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα, καθώς αποτελεί το «ισχύς εν τη ενώσει» των ανεξάρτητων ομάδων της πόλης κι απλώνεται σε πλατείες - γκρι κτίρια - πολυχώρους της Αθήνας από Πέμπτη μέχρι ξημερώματα Κυριακής. Εκτός από Anika (που περιμένουμε πώς και πώς), Errors και XXYY, να δούμε και λίγο τα DJικά του μενού:

Πέμπτη στο 6 D.O.G.S παίζουν νωρίς οι Outro (που καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα τους) κι αργά ο Siopis.

Παρασκευή έχει Yes It Does!Sure It Does!! στον Πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 124) με καλεσμένο τον Casper C από το Λονδίνο, για να δούμε τι ήχο παίζει τώρα η κάποτε ακμαία σκηνή του blog house.

Σάββατο στο 6. D.O.G.S ανοίγουν οι Anestie Gomez και Bodj, ακολουθεί το showcase της αθηναϊκής Rhythmetic Records με Θοδωρή Τριανταφύλλου/ CJ Jeff και τους Βρετανούς No Artificial Colours και στο τέλος της βραδιάς οι Amateur υποδέχονται τη θεότρελη (κι απίστευτη show woman) Kim Ann Foxman από τη συμμορία των Hercules & Love Affair. Όλα με ελεύθερη είσοδο.

Στα υπόλοιπα

*** το Bios στη μ.T. (μετά Tellier εποχή) έχει «50 αποχρώσεις του funk» την Παρ. το βράδυ (free)  *** στο Gasoline του Γκαζιού διαλέγει μουσικές την Πέμπτη η Στέλλα Καλησπεράτου και το Σάββατο έχει πάρτι «Vintage The City» με νοσταλγικές επιλογές από Αναστασίου-Καμπούρη (Best 92.6) και Βραχνό (Μελωδία)

*** Τέλος, στο Πεδίον του Άρεως το Σάββατο 29/9 έχουμε το 22ο Indie Free Festival. Με 3 σκηνές (live, hip, drum ’n’ bass - breaks) από τις 18.00, φυσικά ελεύθερη είσοδο, και ονόματα όπως The Boy, Baby Guru, Nalyssa Green, Lord 13, Μιχάλη Δέλτα και πολλούς άλλους. Μότο του φεστιβάλ; «Λυσσασμένοι για Έρωτα, Ζωή, Ισότητα κι Ελευθερία»…