Μουσικη

O Randy Newman "ψάχνει" για λευκό πρόεδρο

Κατεβάστε το νέο του κομμάτι "I'm Dreaming (of a White President)".

Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βασισμένος στη γνωστή μελωδία από το: "I 'm Dreaming of a White Christmas" του Irving Berlin o σπουδαίος Randy Newman έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο: "I'm Dreaming (of a White President)", που το δημοσιοποίησε ήδη και μπορεί κανείς να το κατεβάσει ελεύθερα, ενώ ο ίδιος καλλιτέχνης προτρέπει όποιον θέλει αντί αμοιβής γιά το τραγούδι να κάνει μιά δωρεά στο United Negro College Found.

Το τραγούδι έχει σκοπό να σχολιάσει τις ακραίες θέσεις των Ρεπουμπλικάνων γιά το χρώμα του προέδρου αλλά και όσα έχει ακούσει ο Ομπάμα γι` αυτό το θέμα, κυρίως όμως -όπως λέει ο ίδιος- να επισημάνει το φιλετικό μίσος που διογκώνεται πάλι στην Αμερική από τις θέσεις ακραίων ομάδων όπως το "πάρτυ του τσαγιού".

Όσο πλησιάζουν οι αμερικάνικες εκλογές όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες πέρνουν θέση με δηλώσεις, συμμετοχή στα συνέδρεια, ομιλίες, τραγούδια γραμμένα γιά την περίσταση, συγκεντρώσεις χρημάτων και με κάθε άλλο τρόπο κι όλα αυτά σε μιά χώρα -υποτίθεται- "απολιτίκ". Σας θυμίζω μόνο την "άκρα του τάφου σιωπή" των περισσότερων ελλήνων καλλιτεχνών (και) στις πρόσφατες εκλογές.

Μπορείτε να κατεβάσετε το τραγούδι εδώ.