Μουσικη

Το mixtape της Αθήνας από τους Imam Baildi

Πλατεία Ομονοίας. Κάποτε λένε ήταν ωραία.

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 399
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι Imam Baildi έκαναν μια βόλτα στις αγαπημένες τους αθηναϊκές γειτονιές, βάζοντας ένα τραγούδι για την κάθε μία - ακούστε τα!

1 Πλατεία Ομονοίας. Κάποτε λένε ήταν ωραία. Έτσι τραγούδαγε η Βέμπο. Τραγούδι: «Πόσο λυπάμαι». Επειδή λυπόμαστε για την κατάντια της.

2 Λόφος Στρέφη, 10 το πρωί. Βγάζεις το σκύλο σου για βόλτα την ώρα που γίνεται το μεγάλο νταραβέρι στο ξέφωτο πάνω-πάνω. Τραγούδι: «C.R.E.A.M.», από Wu Tang Clan. Ο μόνος τρόπος να βγάλεις λεφτά στο γκέτο είναι τα drugs.

3 Πραξιτέλους, Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα. Ο ΒnC στα decks, ο χώρος δεν επαρκεί ούτε για το μισό κόσμο, οπότε χορεύεις στο πεζοδρόμιο, αλλά δεν σε πειράζει, έχει πιο πλάκα έτσι. Τραγούδι: «De Mi Careta». Remix των Palov & Mishkin, που μαζί με το BnC φτιάχνουν τα πιο περιζήτητα 12ιντσα δισκάκια εγχώριας παραγωγής.

4 Κωνσταντινουπόλεως, λίγο πιο πάνω από Βουτάδων. Σάββατο βράδυ στον Νέζο, περνά μπροστά σου κάθε καρυδιάς καρύδι με έναν κοινό στόχο: να το κάψει. Τραγούδι: «Fuego» των Bomba Estereo. Σύνδεση: Προφανής.

5 Πλατεία Ειρήνης. Φτάνεις πάντα κουρασμένος, μετά από βόλτα στο κέντρο για ψώνια. Συζητάς για το καινούργιο στενό που ανακάλυψες μεταξύ Συντάγματος και Αιόλου. Και πας για σουβλάκι στον Κώστα. Τραγούδι: Casino «Sans Pareil», The Wiseguys. Ανέμελο, όπως και η συγκεκριμένη βόλτα.

6 Σπηλιά Παρασκευά. Ένα σπήλαιο στην Καστέλα, το οποίο είχε μετατραπεί σε νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανιζόταν ο Μανώλης Χιώτης με τη Μαίρη Λίντα στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Τραγούδι: «Σ’ έχω χάσει». Δεν προλάβαμε τις εποχές αυτές, αλλά ελπίζουμε να μεταφέρουμε λίγη από τη μαγεία τους με την υπέροχη Μαίρη Λίντα, που μας κάνει την τιμή να εμφανιστεί μαζί μας.

7 Βαρβάκειος Αγορά. Αποκλείεται να περάσεις και να μην μπεις να ρίξεις μια ματιά. Εκτός αν δεν αντέχεις τη μυρωδιά. Τραγούδι: «Βεργούλες» (του Βαμβακάρη). Ο Μάρκος δούλευε εκδορέας στα σφαγεία.

8 Οδός Αγησιλάου, Κεραμεικός. Χειμωνιάτικο μπαρ μια Κυριακή της άνοιξης. Ανοιχτό πάσο στο δρόμο, μόνο μερικοί πιστοί θαμώνες και ο οικοδεσπότης που μοιάζει αρκετά στον Dude (Big Lebowski). Τραγούδι: «Does your mama like to reggae», του JJ Cale. Ταιριάζει με τη γλυκιά μελαγχολία της όλης σκηνής.

9 Ο ακάλυπτος χώρος μεταξύ των πολυκατοικιών στην αυλή του Cantina Social. Τραγούδι: «Take my breath away», από Gui Borato. Minimal, όπως και το σκηνικό.

10 Τρώων, Πετράλωνα, Chez Lucien. Κλασική αξία. Τραγούδι: «Jolie Coquine», από τους Caravan Palace. Σύνδεση: Παρίσι.

11 Πλατεία Θεάτρου. Χρυσές εποχές του Guru, 2004, η πλατεία γεμάτη κόσμο από το bar, τουρίστες που ξέμειναν από τους Ολυμπιακούς, Πακιστανοί και κορίτσια από τον Άγιο Δομίνικο. Babylon, δηλαδή. Τραγούδι: «Βaila Cifteteli» (το καινούργιο μας single - free download στο Jumping Fish.gr). Σύνδεση: Bollywood.

Οι Imam Baildi ξεκινούν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στην Ελλάδα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, την Τρίτη 10 Ιουλίου, με πολλούς καλεσμένους-έκπληξη. Τη συναυλία θα ανοίξει η νέα αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας, Idra Kayne.

Info: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Έναρξη: 19.30. Τιμή εισιτηρίου: € 10, 12 ταμείο. Προπώληση: καταστήματα Public, viva.gr, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων. Στις 10/7.