Μουσικη

Η Αθήνα κάτω από τον ουρανό

Undersky, συστηθείτε!

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 391
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22077-49365.jpg

Undersky, συστηθείτε! Κολεκτίβα από παραγωγούς, live performers και μηχανικούς ήχου που έστησε την ομώνυμη Undersky Records κι έρχεται να δειγματίσει στην Αθήνα την εξαιρετική πραμάτεια της. Βασισμένη σε διάφορα παρακλάδια του bass ήχου, αγγίζοντας dubstep, garage, μεταλλαγμένο drum’n’bass. Αντιπρόσωποί της στο αθηναϊκό event οι Duckem, Imaginary Friend, UNCO, Jeph1 b2b Billy Widz. Μην ανησυχείς αν δεν τους ξέρεις, φρόντισε όμως να τους μάθεις. Μεσολαβώντας, τους ζητήσαμε μερικά άλμπουμ που τους χαρακτηρίζουν…

Benga, Diary of An Afro Warrior. Ήταν το πρώτο ίσως ολοκληρωμένο άλμπουμ του είδους με το οποίο ήρθαμε σε επαφή. Μπορεί να μην του δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην αρχή, αλλά πλέον είμαστε πεπεισμένοι πως είναι ένα μεγάλο μέρος του συνολικού μας ήχου.

Burial, Untrue. Ίσως το πρώτο γνωστό σε όλους μας πλέον «όχι και τόσο κλασικό dubstep άλμπουμ». Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί και γενικότερα το κάτι άλλο που έδωσε ο Βurial στη σκηνή μάς στιγμάτισαν για τα καλά.

Vex’d, Cloud Seed Ο άνθρωπος που είπε και απέδειξε πως άλλο Dubstep κι άλλο μουσική, και συγκεκριμένα με αυτό το άλμπουμ. Όποιος δεν το ακούσει, δεν θα καταλάβει ποτέ τι εννοούμε.

Helixir, Atlantis. Όταν το techno συναντά και ερωτεύεται τo dubstep. Γαλλική και ιαπωνέζικη κουλτούρα σε ένα τεράστιο release.

Deep Rooted Compilation Μετά από αυτή τη συλλογή της Paradise Lost Recordings δεν νιώθαμε πλέον μόνοι σε έναν παράξενο δρόμο στην πορεία της Bass μουσικής.

Skyence, Asymmetry. Ακυκλοφόρητο ακόμα, αλλά σύντομα θα το νιώσουμε όλοι μαζί. Πολύ καλός μας φίλος και σπουδαίος μουσικός, ο Skyence φτίαχνει στην κυριολεξία το μέλλον στην Bass μουσική».

Info. Bios, Παρ. 11/5, 22.30, είσοδος ελεύθερης επιλογής – δηλαδή, δίνεις όσα θες.


Στα υπόλοιπα: Το Σάββατο Plissken στο Ίδρυμα Μείζωνος Ελληνισμού (€ 30) κι από τα χορευτικά ξεχωρίζουμε το λόρδο Andrew Weatherall, τον Alan Braxe με τις αναθυμιάσεις του french house και το dj set των Junior Boys *** Τρομερή hip hop συνάντηση την Κυρ. στο ΤΩΡΑ!Κ44 με τον Imani (των Pharcyde) από το LA και του freestyle legend Supernatural από τη Νέα Υόρκη *** Σαββατόβραδο στο Story του πεζόδρομου της Θησέως έχει «Deep Impact» με βασικό καελεσμένο του George Apergis τον Γάλλο, αλλά Αθηναίο, Paul Thomas (free) *** Τέλος, στο Rooster της πλ. Αγ. Ειρήνης έχει βραδιά «UNight» το Σάβ., με τα έσοδα να διατίθενται για το Outview Festival

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ