Μουσικη

Τρεις σοπράνο… στο τσάι μου

Πασίγνωστες άριες και τραγούδια του κινηματογράφου σερβίρουν μαζί με τσάι τρεις σοπράνο σε μια πολύ ιδιαίτερη συναυλία

Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 382
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σκεφτείτε τρεις πασίγνωστες ηθοποιούς, τη Φανί Αρντάν, τη Ρόμι Σνάιντερ και τη Σοφία Λόρεν να παίρνουν μαζί το τσάι τους, και να λένε τα κουτσομπολιά τους ή να ξεδιπλώνουν τα πάθη τους (έρωτας, ζήλια, χωρισμός) τραγουδώντας άριες, κι έχετε το concept της σκηνοθετημένης συναυλίας «Τρεις σοπράνο… στο τσάι μου».

Όπου σοπράνο, οι Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μάιρα Μηλολιδάκη και Κάτια Πάσχου, όπου το τσάι σερβίρεται στην αίθουσα Varieté του Μπάντμιντον, όπου αποσπάσματα από ταινίες των τριών σταρ δίνουν πάσα στις σοπράνο (με εμφάνιση που παραπέμπει στις ηθοποιούς), για να ερμηνεύσουν αγαπημένες τους γαλλικές, γερμανικές και ιταλικές άριες, όλες χιτάκια. Παιχνίδι των ειδώλων, δηλαδή. Μας λένε: η Φανί Αρντάν στη «Γυναίκα της Διπλανής πόρτας» θα μπορούσε να είναι και η Manon του Massenet – άκου την «Gavotte», θα καταλάβεις το γιατί. Η Σοφία θα μπορούσε να διασχίζει τα ναπολιτάνικα σοκάκια τραγουδώντας Puccini. Η Ρόμι ως Σίσι να τραγουδάει Strauss. Η όπερα ήταν λαϊκό είδος, μας υπενθυμίζουν, και χρησιμοποιούν το σινεμά για να μας το περάσουν. Αυτά στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο το σινεμά παραμένει με άλλο τρόπο. Οι σοπράνο αλλάζουν ρούχα και ύφος και ως άλλο Τρίο της Μπελβίλ, αλλά στο πολύ πιο νέο κι αντί της Μπελβίλ στο Μπάντμιντον, τα δίνουν όλα τραγουδώντας τραγούδια από ταινίες. Από «Youkali» μέχρι «Amado mio» και από «Sound of music» μέχρι «Somewhere over the rainbow».

Πρωτότυπο, φρέσκο και ωραίο θέαμα, με σκοπό ν’ αρέσει και στους αμύητους της όπερας.


Info Σκηνοθεσία Δημήτρης Μπογδάνος / Πιάνο Ζωή Ζενιώδη. Εμφανίζεται και το κουαρτέτο Κοχλίας. 11, 18, 25/3 & 8/4, 19.00. Badminton (Varieté), Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή, 210 8840.600, www.ticketnet.gr, € 15, 10 (Φ/Μειωμένο) – συμπεριλαμβάνεται και το τσάι.