Μουσικη

Snob

Δύο Έλληνες συγγραφείς μας μιλούν για ένα video clip με τους ίδιους σε ρόλο pop ειδώλων

Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σούπερ στιλιζαρισμένη εικόνα, σκοτεινή αισθητική, εκείνοι σαν pop είδωλα στη σκηνή, το κοινό από κάτω σε έκσταση, synth pop ήχοι και αναφορές στη βία με το κοινό της συναυλίας να δέχεται αστυνομική επίθεση με ξύλο και χημικά (guest star σε ρόλο ΜΑΤ ο Αποστόλης Τότσικας).

Ποιοι είναι οι κύριοι Snob και τι είναι αυτό που βλέπουμε; Οι φίλοι και συγγραφείς Δημήτρης Σωτάκης και Θανάσης Χειμωνάς στο video clip του τραγουδιού τους TV Star. Τα υπόλοιπα μας τα εξηγούν οι ίδιοι.

n

«Οι Snob σχηματίστηκαν το 2007, αλλά το άλμπουμ κυκλοφόρησε πέρυσι από τη Legend με τίτλο "Kings Queens & TV stars".

Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία συγκεκριμένη φιλοδοξία πίσω από τη δημιουργία του group. Ηχογραφήσαμε τα τραγούδια, ευχαριστηθήκαμε όλη τη διαδικασία και όταν ήρθε η πρόταση να κυκλοφορήσουν στην αγορά, είπαμε ναι.

Το video clip για το τραγούδι ‘TV star’ σκηνοθετήθηκε από τον Θανάση Τότσικα και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε. Είναι μια δουλεία που παρεκκλίνει κατά πολύ από τη λογική των ελληνικών video clip και αυτό ήταν το ζητούμενο.

Δεν υπάρχουν σαφή μελλοντικά σχέδια. Είμαστε συγγραφείς, αυτή είναι η ιδιότητα μας, αλλά μας αρέσει να γράφουμε μουσική, συνεπώς, αν βρεθούμε σε παρόμοια διάθεση, μπορεί να ξαναμπούμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε»