Μουσικη

This Is Radio SOUL!

To podcast της Σώτης Τριανταφύλλου

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18985-47510.JPG

THIS IS RADIO SOUL #42

(30/12/2011)

 

Η Σώτη Τριανταφύλλου μας χαρίζει το playlist ενός πρωτοχρονιάτικου πάρτι που δεν έγινε ποτέ και το διανθίζει με τα σχόλιά της για τα τραγούδια.

1. Slide – Goo Goo Dolls

«Δεν ξέρω γιατί αρχίζω με αυτή την μπάντα από το Μπάφαλο, αλλά αρχίζω παρότι δεν αντέχω να τους βλέπω: είναι άσχημοι! Έχουν όμως ενδιαφέροντα ήχο. Το κομμάτι περιέχεται στο άλμπουμ Dizzy Up the Girl του 1998».

2. Happy Nightmare Baby - Opal

«Από το ομώνυμο άλμπουμ της καλιφορνέζικης μπάντας που κυκλοφόρησε το 1987. Η Kendra Smith εγκατέλειψε τη σκηνή (και την μπάντα) στη διάρκεια συναυλίας στο Χάμερσμιθ. Την αντικατέστησε η Hope Sandoval –εγώ πάντως προτιμούσα την Kendra Smith».

3. The Whiter Shade of Pale – Procol Harum

«Αυτό το βάζω διότι δεν μπορώ να μην το βάλω: είναι το ωραιότερο τραγούδι όλων των εποχών (κλοπιμαίο από τον Μπαχ). Το 1980 η τρελή σερβική πανκ μπάντα Pekinška Patka, ηχογράφησε μια διασκευή».

4. I’m Shakin’ – The Blasters

«Σε όλα τα playlist βάζω Blasters. To κομμάτι αυτό του Rudy Toombs περιέχεται στο άλμπουμ του 1981 το οποίο ακόμα κι ο κακιασμένος ο Robert Christgau βαθμολόγησε με Α-».

5. No One Knows – Queens of the Stone Age

«Από το άλμπουμ Songs for the Deaf του 2002. Μια ενδιαφέρουσα καλιφορνέζικη μπάντα, τύπου stoner rock, με εξίσου ενδιαφέρουσες guest συνεργασίες».

6. Tom Traubert's Blues (Waltzing Matilda) – Rod Stewart

«Είναι τo πρώτο κομμάτι του Small Change (Tom Waits, 1976). Ο Tom Waits έχει δανειστεί τα λόγια του refrain από την αυστραλέζικη μπαλάντα του A.B. "Banjo" Paterson, “Walzing Matilda” (1890). O Rod Stewart το ερμηνεύει και σε unplugged εκδοχή – charming, charming…».

7. Country Girl – Primal Scream

«Από το Riot City Blues του 2006:

Mess your head

Wake up drunk & bleeding

In some strange bed».

8. Time of the Season – The Zombies

«Aπό το Odessey and Oracle του 1968. Το ερμηνεύει ο Colin Bluntstone. Ακούγονται τα χαρακτηριστικά, ψυχεδελικά riffs του μπασίστα Chris White. Το άλμπουμ μού είχε κάνει εντύπωση τόσο για το χίππικο εξώφυλλο όσο και για το ορθογραφικό λάθος στον τίτλο».

9. Dreams – Fleetwood Mac

«Oι σκληροπυρηνικοί ροκάδες περιφρονούν τους Fleetwood Mac, και ιδιαίτερα το Rumours. Αλλά, το 1977, εγώ ήμουν συντονισμένη με το Animals των Pink Floyd (στην αρχή) και με το Rumours των Fleetwood Mac (στο τέλος): από την ψυχεδέλεια στην ποπ και πίσω πάλι. Tην επόμενη χρονιά άρχισα να διαμαρτύρομαι για την ντίσκο – αργότερα τη συμπάθησα κάπως».

10. Underneath Your Clothes – Shakira

«Εδώ πέφτουμε ακόμα χαμηλότερα αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ σ’ αυτό το καψουροτράγουδο από το Laundry Service (2001)».

11. Nude – Radiohead

«Aπό το άλμπουμ In Rainbows του 2007. Don't get any big ideas, they're not gonna happen».

12. One More Cup of Coffee – White Stripes

«Eνδιαφέρουσα διασκευή που περιέχεται στο πρώτο άλμπουμ του υστερικού ντουέτου (1999)».

13. Valerie – Amy Winehouse

«Όταν το “Valerie” ακούγεται σαν «in the rain”… Από το Tired of Hanging Around toy 2006. Το κομμάτι έγραψε ο David McCabe των Zutons για ένα κορίτσι από τη Φλόριντα…τρέχα γύρευε δηλαδή».

14. Mercy – Duffy

«Blue-eyed soul από το άλμπουμ Rockferry, απ’ όπου προέκυψαν τουλάχιστον πέντε επιτυχημένα singles».

15. Fever – Melody Gardot

«Cover του γνωστού κομματιού. Τι “songbird” κι αυτό… Από την Πενσυλβάνια».

16. Ι Know I’ve Been Changed – Aaron Neville

«Δεν μ’ αρέσουν οι άνδρες με κρεμαστά σκουλαρίκια αλλά δεν χρειάζεται να βλέπω τον Aaron Neville όταν τραγουδάει με άψογο falsetto το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε (2011)».

17. Write a Song a Song – Mickey Newbury

«Από το τριπλό άλμπουμ American Trilogy του Τεξανού που παραμένει σχετικά άγνωστος στην Ευρώπη».

18. Lonely Boy – Tha Black Keys

«Μια ακόμα μπάντα από το Άκρον του Οχάιο απ’ όπου ξεκίνησαν οι Devo, η Christie Hynde, o James Ingram. Από το τελευταίο τους άλμπουμ El Camino που ηχογραφήθηκε στο Νάσβιλ (2011)».

19. My Baby’s Gone – Robert Belfour

«Από το άλμπουμ What’s Wrong With You (2000) του bluesman από το Μισισίπι τον οποίον ανέλαβε η δισκογραφική Fat Possum. Το αναφέρω διότι η Fat Possum κυκλοφόρησε το άλμπουμ του Solomon Burke Don’t Give Up On Me που άρεσε σε όλους το 2003».

20. Troubled Waters – Cat Power

«Koμμάτι των Sam Coslow και Arthur Johnston από το Cover Album της Αμερικανίδας τραγουδίστριας την οποία είδα live και ήταν σκέτη απογοήτευση».

21. Make My - The Roots

«H rap και το hip-hop δεν είναι το φόρτε μου, αλλά παρακολουθώ τους Roots από το 1995, όταν κυκλοφόρησε το Do You Want More?!!!??!. To κομμάτι περιέχεται στο άλμπουμ Undun (2011) στο εξώφυλλο του οποίου υπάρχει μια φωτογραφία από το Νότιο Μπρόνξ του 1978».

22. Βlue Moon – The Marcels

«Τι πλάκα που είχε το doo-wop! Εδώ μια διασκευή της μπαλάντας από το μακρινό 1961».

23. Luka - Suzanne Vega

«To κομμάτι διασκεύασαν το 1989 οι Lemonheads. Περιέχεται στο δεύτερο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας».

24. Sinful Love – Blue Oyster Cult

«Από το Agents of Fortune (1976) προτού οι ΒΟC τρελαθούν εντελώς πουλώντας ψευτογκοθίλα».

25. By the Way – Red Hot Chili Peppers

«Η καλιφορνέζικη μπάντα είναι τύπου «take it or leave it” και στα live πηδάνε πάνω-κάτω στη σκηνή σαν κουνέλια. Το κομμάτι περιέχεται στο ομώνυμο άλμπουμ του 2002».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.