Μουσικη

I feel... Hooverphonic

Το βέλγικο γκρουπ ξανασυναντιέται με το αγαπημένο του κοινό

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 373
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18671-40819.jpg

Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις το επόμενο βήμα. Δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Γράφουν μουσική για ανύπαρκτες ταινίες που έχουν στο μυαλό τους, αγαπούν πολύ τα 60s και τη Nancy Sinatra, λατρεύουν την εξωστρέφεια του ελληνικού κοινού και το επισκέπτονται το Σάββατο με την καινούργια τραγουδίστριά τους Noemie Wolfs. Ο μπασίστας του γκρουπ Alex Callier απαντά τηλεφωνικά στις ερωτήσεις της Α.V.

Τι να περιμένουμε από το live;

Παλιά και καινούργια μας κομμάτια και, φυσικά, όλες τις επιτυχίες μας. Οπότε θα έχει από όλα. Πάντα παίζουμε τα γνωστά μας κομμάτια γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό για το κοινό. Αλλιώς είσαι αγνώμων απέναντι του.

Πώς οδηγηθήκατε στο πιο φωτεινό ύφος του άλμπουμ «The Night Before»;

Μετά το «The President of the LSD Golf Club» θέλαμε έναν πιο ποπ ήχο, πιο ανεβασμένο, λιγότερο σκοτεινό. Σαν να κάναμε ένα κλασικό Hoovephonic άλμπουμ με πιασάρικες μελωδίες και πάλι. Για τη γενιά του iTunes που ακούει τραγούδια πια και όχι ολόκληρα άλμπουμ. Νομίζω πως πετύχαμε να κατεβάσουν όλα τα κομμάτια και όχι ένα single.

Πώς επιδρά ο νέος αυτός τρόπος ακρόασης στους μουσικούς;

Σε κάνει να σκέφτεσαι αλλιώς. Αλλά ποτέ δεν θέλουμε να μπούμε σε μια ρουτίνα οπότε ποιος ξέρει, το επόμενο άλμπουμ μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό. Για μας κάθε δισκογραφικό βήμα είναι ένα σάουντρακ σε μια διαφορετική ταινία. Άλλοτε είναι σκοτεινό, άλλοτε χαρούμενο, άλλοτε μελαγχολικό. Μας αρέσει η ατμοσφαιρική μουσική αλλά πάνω από όλα αλλάζουμε τον ήχο μας. Κάθε φορά αναζητούμε μια νέα, ανύπαρκτη ταινία.

Από τις πραγματικές ταινίες ποιες προτιμάς;

Oι αγαπημένοι μου σκηνοθέτες είναι οι Κοέν και ο Τιμ Μπάρτον. «Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη», «Ο Ψαλιδοχέρης», «O Brother, Where Art Thou?». Αλλά και κλασικά φιλμ όπως το «North By Northwest» του Χίτσκοκ.

Νέα πράγματα που σου κίνησαν το ενδιαφέρον;

H Lana Del Rey, η Lykke Li, οι Middle East και οι Horrors έβγαλαν φανταστικά τραγούδια. Μου αρέσει η σκοτεινή, μελαγχολική μουσική. Αυτό είναι το δικό μου vibe των ημερών.

Αναμνήσεις από την Αθήνα;

Φανταστικές συναυλίες, υπέροχο κοινό. Οι Έλληνες είναι ενθουσιώδεις, σε αντίθεση με το Βέλγιο όπου το κοινό είναι πιο εσωστρεφές. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι η κίνηση. Πάντα όταν πρέπει να πάω σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ή στην τηλεόραση γίνεται χαμός στους δρόμους.

Πώς βλέπετε την κρίση που έχει επεκταθεί πλέον σε όλη την Ευρώπη;

H Eυρώπη πρέπει να επιβιώσει. Και τα κακά νέα δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα, τα περιμένουμε κι εμείς. Δεν έχουμε ούτε πετρέλαιο ούτε όπλα, οπότε θα έχουμε πρόβλημα. Μόνο την έδρα της Ένωσης φιλοξενούμε. (Γέλια)

Ιnfo

Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος. Έναρξη 20.00. Είσοδος € 30, € 35 (Ταμείο) Προπώληση: Metropolis, Public, tickethour.com, showhat.gr. Στις 17/12. Kαι στις 16/12 στο Principal στη Θεσσαλονίκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ