Μουσικη

Josh T. Pearson

Ο τελευταίος (country) gentleman

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 372
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18501-40455.jpg

Το μούσι (και νο.1 δίσκος σύμφωνα με το «Rough Trade») της χρονιάς έρχεται το Σάββατο στην Αθήνα. Η A.V. μίλησε με τον ευγενικό Τεξανό, που επέστρεψε από δισκογραφική εξορία 10 ετών μόνο και μόνο για να (αυτο)θεραπευθεί από ένα χωρισμό. Μην τον βλέπεις έτσι weirdo, τα λέει ωραία. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον Παναγιώτη Μένεγο εδώ.

«Νομίζω ότι περνάμε μια ιστορική περίοδο που η ειλικρίνεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται, εκτιμάται. Μάλλον γι’ αυτό ο δίσκος δεν άρεσε μόνο στους μελαγχολικούς τύπους, όπως θα ήταν αναμενόμενο και γράφτηκε παντού, αλλά εξέπληξε και τους υπόλοιπους.

(…) Πρώτη φορά ήρθα στην Ελλάδα, νομίζω, το 1988, κάνοντας backpacking την Ευρώπη. Έτσι έφτασα με ένα φεριμπότ στην Πάτρα. Και το 2005 ήρθα για συναυλία στο Μικρό Μουσικό Θέατρο και είδα μια πόλη αλλαγμένη μετά τους Ολυμπιακούς. Είδα τον υπόγειο καθαρό, την Ακρόπολη ανακαινισμένη, όλους να μιλάνε για το ευρώ και να είναι κάπως θυμωμένοι. Τώρα ξέρω ότι είστε περισσότερο οργισμένοι, αλλά να προσέχετε στις πορείες.

(…) Καθ’ όλη τη διάρκεια των 00s «έτρεχα» – δεν καθόμουν  άπραγος, έκανα πολλές χειρωνακτικές δουλειές. Δούλεψα ως ξυλουργός, φυλούσα κτήματα, έπαιζα σε μπαρ για 50 δολάρια.

(…) Αν βρεθείτε στο Τέξας, να δοκιμάσετε μεξικάνικο φαγητό, εδικά τα αυθεντικά μεξικάνικα τάκος.. Μην έρθετε καλοκαίρι».

Ο Josh T. Pearson εμφανίζεται στο Bios (Πειραιώς 84) το Σάββατο 10/12, 22.30, € 17. Ανοίγουν ο Ελληνοδανός Mickey Pantelous με τη σύμπραξη του Dr. Albert Flipout & Οne CAN Βand.

Στα clubs τώρα δεσπόζει η μετάκληση αύριο Παρασκευή στο 6 d.o.g.s. του σπουδαίου Baby Ford, ενός Βρετανού outsider που χωρίς πολλές φανφάρες παραμένει ένας από τους σπουδαιότερους dance παραγωγούς των τελευταίων 20 χρόνων. Απόγονος του Chicago house, περαστικός από το minimal, πάντα ποιοτικός (free, ανοίγουν Roman & Manu)***To Σάβ. στην Αβραμιώτου επίσης, η Quantized φέρνει τον Ekkohaus, Έλληνας με σοβαρή καριέρα στο Βερολίνο (free, ανοίγουν Tolis Q και Lex)*** Ήρθε η ώρα για να ξανανοίξει το «ROOM 101» από τις Outro στο ΑΒΛ. Με καλεσμένο τον Hunee, κι αυτός έρχεται από το Βερολίνο και φέρνει στις αποσκευές του jackin’ house (ανοίγει ο Dynamons) *** «METALLA #6», ακούγεται σαν απειλή και είναι. Το τρομοκρατικό avant-trash event της Ινώς Μέη και του Ηλία Φραγκούλη επιστρέφει το Σάβ. στο ΤΩΡΑ!Κ44 (free)*** Στο Faust, που εξελίσσεται στο φετινό hotspot της Αθήνας, κάθε Τετ. του Δεκέμβρη ανεβάζουν τη μουσική τους παράσταση οι Opera Chaotique (€ 8) *** Παρ. στο Key «Untitled» – σταθερή αξία πια, παίζουν όλες τις μουσικές που το δεύτερο συνθετικό τους είναι -wave (free). Την ίδια μέρα George Apergis με house και techno επιλογές στο Almodobar***Τα κυριακάτικα sessions της Just Gazing records συνεχίζονται στο City της Χάρητος με live των Rattler Proxy (στις 20.00, free, ακούστε στο athensvoice.gr τα «τραγούδια της ζωής» του Μάκη Παπασημακόπουλου) *** Τέλος, RIP DJ Free, η αθηναϊκή ηλεκτρονική σκηνή έχασε το πρώτο κορίτσι που έσπασε το αρσενικό μονοπώλιο των ντεκ.

 

p_menegos@yahoo.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY