Μουσικη

Οι Moa Bones συστήνονται

..και παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, στο screening room του Nixon.

Βερένα Κεκέλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Moa Bones ονομάζεται το προσωπικό μουσικό εγχείρημα του Δημήτρη Αρώνη (Modrec). Μαζί με την Ευαγγελία Ξυνοπούλου, ξεκίνησαν να ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια το 2006, ως Palindrom. Το φθινόπωρο του 2009, ως Moa Bones πια, ξεκινούν οι ηχογραφήσεις του παρθενικού τους άλμπουμ «Aquarelles».

Folk φόρμες ανακατεμένες με Βρετανικές επιρροές, ευαισθησία και μελαγχολία στη στιχουργία και ζεστός, οικείος ήχος. Ο δίσκος περιέχει 10 κομμάτια και θα κυκλοφορήσει επίσημα την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011, από την Restless Wind.

Με αφορμή την επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ τους, οι Moa Bones θα παρουσιάσουν τη χρωματοθήκη και τις ακουαρέλες τους σε δύο βραδιές (31/10 και 1/11) στο screening room του Nixon (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός). Γύρω στις 22.00. Το εισιτήριο θα κοστίζει 10 € και θα συμπεριλαμβάνει το cd. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

*(Για περίεργους μόνο): Τα Moa ήταν έντεκα είδη ατροπιδοφόρων πουλιών ενδημικά στη Νέα Ζηλανδία, όπως πληροφορήθηκα από το σωτήριο Wikipedia. Ανήκαν στην οικογένεια των στρουθιονιδών και τα 2 μεγαλύτερα είδη έφταναν τα 3,7μ. και ζύγιζαν περίπου 230 κιλά. Έχει επικρατήσει η άποψη ότι εξαφανίστηκαν λίγα χρόνια μετά την εμφάνιση των Maori στο νησί. Τα πρώτα κόκαλα Moa ανακαλύφθηκαν γύρω στο 1830.

Info: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011 στο screening room του NIXON (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός). Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Έναρξη: 22.00. Είσοδος: 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το cd “Aquarelles”). Βρες τους στο Facebook εδώ.