Μουσικη

Feeling Moodymann

Μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον κύριο Moodymann, ο οποίος μας επισκέπτεται την Κυριακή στο Carioca’s…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 355
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15294-33993.jpg

Απαντά: στο όνομα Kenny Dixon Jr.

Γεννήθηκε: στο LA, αλλά έκανε το όνομά του στο Detroit.

Εκεί, παραδόξως, δεν συνδέθηκε τόσο με την techno παράδοση, αλλά μέσα από τα δισκάδικα που δούλευε διαμόρφωσε το δικό του house που τον καθιέρωσε (πρώτα στην Ευρώπη).

Ένα άλμπουμ: «Black Mahogani I & II» (Peacefrog Records, 2004)

Τρία 12’’ που δείχνουν ποιος είναι: «The Day We Lost The Soul» (KDJ, 1995)/ «Dem Young Sconies» (KDJ, 1997)/ «How Sweed It Is» (KDJ, 2005)

Μια συνήθεια: να σταματάει τα βινύλια την ώρα που παίζουν και να τα επιδεικνύει στο κοινό βγάζοντας λογύδρια στο μικρόφωνο για το «πώς τα προτιμούν οι γυναίκες του».

Μια ατάκα του: «Δεν κάνω μουσική για τις μάζες που χορεύουν, αλλά για τις μειοψηφίες που ακούνε».

Μια παραξενιά: δίνει πάρα πολύ σπάνια συνεντεύξεις (ίσως και λιγότερες από τα δάχτυλα του ενός χεριού στη μέχρι τώρα καριέρα του) – όταν το κάνει, αυτό γίνεται σε «I’m black and I’m proud» τόνο.

Carioca’s Beach bar, Σχοίνος Αλεποχωρίου, Κυριακή 17/7, ελεύθερη είσοδος (ανοίγουν οι Sunshine Pedro και JP), πληροφορίες για μεταφορά στο cariocas.gr

Στα εντός λεκανοπεδίου την Παρ. το περιοδικό «Υποβρύχιο» καλεί τον Γάλλο Kid Loco που έχει πάντα γκελ στο αθηναϊκό κοινό. Με ελεύθερη είσοδο στον κεντρικό χώρο του 6 D.O.G.S. *** Ακριβώς δίπλα, στο χώρο του παλιού Kinky, ο Σπύρος Παγιατάκης του Best 92.6 μάς δείχνει ότι, εκτός από το καλό μουσικό γούστο που διαθέτει, είναι κι εξαιρετικός φωτογράφος. 12 φωτογραφίες του που συνοδεύουν τη συλλογή «Travelling Without Moving» θα εκτίθενται στο χώρο και τη μουσική αναλαμβάνουν ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και ο υπογράφων (free) *** Λίγα στενά πιο πάνω οι Untitled βάζουν το ένα indie καλοκαιρινό μετά το άλλο στο μόνιμό τους πόστο @Key Bar (free) *** Επίσης Παρ. η Ino Mei, αφού έκλεισε το Mo’ Better, κατεβαίνει μαζι με τον Nikk Perros στο Soul στο Γκάζι για το δεύτερο τεύχος του «Summer 90s» (free) *** Να μην ξεχάσω και τον Terry Francis που κάνει τη θερινή βίζιτα στο Animal club, παρέα με τον Mikee (Σάβ. 16/7, € 20, 10).

p_menegos@yahoo.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ