Μουσικη

Live update: Chasing Amy

Η παραπαίουσα εμφάνιση της Αmy και τα μπου που ακούστηκαν στο Βελιγράδι ακύρωσαν τις συναυλίες της σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 352
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Asteroids Galaxy Tour
Asteroids Galaxy Tour

>>> Η παραπαίουσα εμφάνιση της Αmy και τα μπου που ακούστηκαν στο Βελιγράδι ακύρωσαν τις συναυλίες της σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη αφήνοντας το φετινό Ejekt ακέφαλο και μέρος του κοινού που έβγαλε εισιτήριο κυρίως γι’ αυτή, μετέωρο. Οπότε ο κλήρος έπεσε στον Moby που την ώρα της συναυλίας της έκανε «εκκλήσεις» μέσω twitter για την προστασία της από τις κακοτοπιές.

>>> Τα νέα λένε πως το αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη με το Μονόγραμμα του Γιώργου Κουρουπού στις 24/6 στο Ηρώδειο ματαιώνεται λόγω των εξελίξεων με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και το μαέστρο της Μίλτο Λογιάδη, που παραιτήθηκε ύστερα από 20 χρόνια. Ή καλύτερα λόγω της μηδενικής εξέλιξης στις σχέσεις της Ορχήστρας με το Υπουργείο Πολιτισμού, οδηγώντας τους μουσικούς της σε απελπιστική κατάσταση.

>>> Το Floral κλείνει τα δύο του χρόνια έχοντας κάνει ατελείωτα δημιουργικά χιλιόμετρα και το γιορτάζει στις 24/6 με καλεσμένο τον Quantic από το Μπράιτον. Μέσω Κολομβίας.

>>> Το πιο cool όνομα της εβδομάδας είναι οι Δανοί Asteroids Galaxy Tour, που μπορεί να έχουν βγάλει μόνο το ντεμπούτο τους «Fruit» αλλά είναι γκρουπ συναυλιών και παίζουν ασταμάτητα από το 2007. Περιοδείες non-stop, πέντε μουσικοί στη σκηνή, πρώτες μούρες οι Mette Lindberg και Lars Iversen, το κομμάτι τους «Golden Age» εκτιμήθηκε από τους διαφημιστές της Heineken πυροδοτώντας ένα τρελό hype. Λίγο πριν μπουν στο στούντιό τους στην Kοπεγχάγη για να ετοιμάσουν το νέο τους άλμπουμ, έρχονται την Πέμπτη στο καλοκαιρινό Dream City. Tα δύο Δανάκια παίζουν μια soul funk αναβίωση έχοντας ακούσει πολύ Motown και Stax, αλλά ξέρουν καλά κι από Beach Boys, Bowie, Prince, Smiths. Άλλωστε, η νέα γενιά καλλιτεχνών, μεγαλωμένη με iPod στο random, είναι έτοιμη να αλλάξει τα φώτα στη μουσική ιστορία.       

                                     

museweek@athensvoice.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.