Μουσικη

The Importance of being Laurie Anderson

«Ένα δάκρυ κυλά από το δεξί μου μάτι γιατί σε αγαπώ»

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 349
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Ένα δάκρυ κυλά από το δεξί μου μάτι γιατί σε αγαπώ» >>> Πλάνη >>> Ένα πιο προσωπικό έργο μετά το πολιτικό «Homeland» >>> Eπιστροφή του vocoder στη φωνή από το εμβληματικό «O Superman» >>> Βιολί και συνθεσάιζερ >>> Ετοιμάσου να χαθείς –και όχι να κατανοήσεις γραμμικά– τις εξιστορήσεις της >>> Παραίσθηση >>> Ετοιμάσου να χαθείς στα ονειρικά της βίντεο στις τέσσερις οθόνες προβολών >>> Η απώλεια της μητέρας της και μια σειρά από αιώνια δίπολα βρίσκονται κάπου χαμένα στις ιστορίες της >>> Loss without magic >>> Άφησε τη γραμμική λογική έξω από το θέατρο >>> Κάνε διαλογισμό πριν, ή ακόμη καλύτερα μετά, από την παράσταση >>> To μόνο σίγουρο (και επικίνδυνο) με τη διάνοια της Αnderson είναι ότι «οι ιστορίες μπορούν όχι μόνο να δημιουργήσουν έναν κόσμο, αλλά και να τον εξαφανίσουν» >>> «Delusion» >>> «Ένα δάκρυ κυλά από το αριστερό μου μάτι γιατί δεν σε αντέχω»

Info ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, 211 1010.000. Έναρξη 21.00. Είσοδος € 20 φοιτ., € 30-50. Προπώληση: 210 8840.600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC.

museweek@athensvoice.gr

Μη χάσεις

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Μπορείς και να είσαι happy when it rains. Μερικές φορές. Η «καταιγίδα που έριξε ο Νικολαΐδης», όπως είπε ο Χ. Βαλαβανίδης στην πρεμιέρα του αφιερώματος, μετέφερε το συναυλιακό αφιέρωμα για την Πέμπτη 2/6. Οι Γιάννης Αγγελάκας, Last Drive, Boy, Simon Bloom και ο Γιώργος Χατζηνάσιος θα είναι στη σκηνή.

Info ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός, 210 3609.695. Έναρξη 20.30. Είσοδος € 10 μαζί με μεταμεσονύκτια προβολή της Γλυκιάς Συμμορίας στις Αίθουσες Α και Β της Ταινιοθήκης. Τα εισιτήρια που έχουν πωληθεί ισχύουν κανονικά. Στις 2/6.