Μουσικη

Mayday, mayday!

Busy week σε τίτλους…

Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 345
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η επιστροφή του fusion σαμάνου. Ο Gonjasufi επιστρέφει 9 μήνες μετά στην πόλη, για να κερδίσει τις εντυπώσεις που έχασε τον περασμένο Σεπτέμβρη με live μπάντα 5 μουσικών για να υποστηρίξουν το Ανατολή-συναντά-Δύση χαρμάνι του. Σαν να λέμε Πίνα Μπά(φ)ους… (Bios, Παρ. 6/5, €18, € 15 προπώληση).

Τσίκι Κίκι. Ο Φινλανδός ήταν πρωταγωνιστής του electro house, που ήταν κάπως της μόδας στα μισά των 00s, τώρα αναπαύεται στην Bpitch Control κι έρχεται ξανά στην Αθήνα για να βρει τον ομόσταβλό του Mr. Statik (Six Dogs, Παρ. 6/5, free).

Δύο καπνισμένες κάννες. Μια δική μας, του Blend, και μία του Barry Anshworth, ιδρυτή των Dub Pistols και μορφή της λονδρέζικης ηλεκτρονικής dub σκηνής, που θα φέρει τους δίσκους του για dj set (Bios, Παρ. 6/5, free).

Baby Guru & Mary’s Flower Superhead. Από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Σάββατο και Κυριακή στην Αβραμιώτου αντίστοιχα. Θα υπάρχουν και παράλληλες δράσεις, το Σάβ. Καλλιτεχνικό barbeque διά χειρός Δαγριτζίκου και την Κυριακή «Swap Not Shop» έστω και χωρίς Σ.Ο.Κ. (Six Dogs, Σάβ. 7/5 και Κυρ. 8/5,  free).

Στα υπόλοιπα: Το  Σάβ. στο Οξυγόνο Live (αρχές Συγγρού – x City Groove) δεκαπέντε μέρες πριν ο Morrisey κλείσει τα 52, το «Population» αφιερώνει τη βραδιά στους Smiths με προβολές, γλαδιόλες και μουσικές από Dear Quentin, Μαντά, Μίχο, Βαλλάτο και τον υπογράφοντας (€ 5)

*** Στο Yoga Bala το Σάβ. οι GPO περνάνε από τους τοίχους στα dexx και κάνουν πάρτι vol.2

*** Στο ΤΩΡΑ! Κ44, επίσης η Μαίρη Τσώνη (Mary & The Boy) παρεμβαίνει φωνητικά πάνω στο set του Leon Segka και οι Lilis Bros ακολουθούν (free)

*** Τα «Get Down» πάρτι του dj Noiz μπαίνουν στη 13η τους σεζόν. Φέτος, στο d-bar, στο «άλλο Γκάζι» – αριστερά από τις γραμμές του τρένου, μακριά από την πλατεία. Κάθε Παρ. free

*** Και δύο openings, το Shisha summer ανοίγει σήμερα τον καλοκαιρινό open space χώρο του στο ΣΕΦ και το Banana Moon ξεκινά αύριο στον πεζόδρομο της Αρδηττού στο Μετς….

(Περισσότερα πάρτι στην agenda του athensvoice.gr)

p_menegos@yahoo.com