Μουσικη

Wedding Singers

Party time είπαν και ξεκίνησαν να παίζουν διασκευές από τα 90ς. Έγιναν ένα από τα πιο πετυχημένα resident σχήματα της Aθήνας. O Θοδωρής Μαυρογιώργης εξηγείται

Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 546
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Party time είπαν και ξεκίνησαν. Οι Wedding Singers εστίασαν σε μια συγκεκριμένη ιδέα. Να παίζουν διασκευές από τα nineties. Ο κόσμος να χορεύει. Έγιναν ένα από τα πιο πετυχημένα resident σχήματα της Aθήνας με τα γουεντινικά live στο Κ44. Τον Οκτώβριο του 2015 με το τραγούδι τους «Εlectric Wire» κέρδισαν το διαγωνισμό του Jumping Fish της COSMOTE για τη δημιουργία δίσκου με δικές τους συνθέσεις. Αναμένεται στα μέσα του 2016. Mέχρι τότε ετοιμάζουν ανανεωμένοι την πρώτη τους χειμερινή εμφάνιση την Πέμπτη στο Gazarte, προειδοποιώντας για διαγαλαξιακό τσουνάμι. O Θοδωρής Μαυρογιώργης εξηγείται…


Πώς ξεκίνησε η ιδέα ενός live group με hits διασκευές;

Ήταν περισσότερο η ανάγκη που είχαμε να αναβιώσουμε τα εφηβικά μας πάρτι. Και χωρίς να «καρφωνόμαστε» για την ηλικία μας απλά τα 90s μας σημάδεψαν, ομολογουμένως. Έτσι κι αλλιώς υπήρχαν διασκευομπάντες που έπαιζαν όλες τις υπόλοιπες δεκαετίες, αλλά για τη δεκαετία του ’90 δεν υπήρχε κάτι στο μουσικό χώρο.

Ποια είναι τα 10 πράγματα που αγαπάτε στα nineties;

Οι Prodigy, η έξαρση της χορευτικής μουσικής, ότι ακόμα ήμασταν πιτσιρικάδες και είχαμε άγνοια κινδύνου, το ντεμπούτο των Radiohead το ’92, οι σαλοπέτες, τα ψηλόμεσα τζιν στα κορίτσια όπως και τα μεσάτα μίνι φουστάκια, οι βάτες στα σακάκια, η Eva Herzigova, η Linda Evangelista, το «Nevermind» των Nirvana, το μουντιάλ του ’94, το πρώτο πρωτάθλημα του γαύρου μετά από δέκα χρόνια, τα χρωματιστά sony με τα πορτάκια και την κεραία... ωχ ξεπεράσαμε τα δέκα, ε;

Xoρεύει η Αθήνα;

Χωρίς καμία επιφύλαξη η απάντηση είναι ΝΑΙ. Και χαιρόμαστε πάρα πολύ για αυτό. Ειδικά στην περίοδο που ζούμε είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Άλλωστε κανείς δεν θέλει να χτυπήσει :)

Πού βρίσκετε συνήθως το καλύτερο dance κοινό; Αυτό είναι κάτι που πάντα θα μας εκπλήσσει. Έχουμε περάσει υπέροχα σε γάμους που έχουμε παίξει, σε clubs στην επαρχία και φυσικά στην Αθήνα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πού θα ξεσπάσει το πραγματικό πανηγύρι και θα κρύβεται ένας δεινός χορευτής. Σίγουρα στο Μέγαρο Μουσικής, φέτος το καλοκαίρι, νομίζουμε πως συσπειρώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού που θέλει και καταφέρνει ακόμα να χορεύει. 

Τι κάνουν οι WS τη μέρα;

Αυτή είναι μια τεράστια ιστορία. Ένας από εμάς έχει ένα παιδί να μεγαλώσει, άλλος έχει να τρέξει σε μαθήματα, άλλος να οργανώσει τα επόμενα live, σίγουρα πάντως μέσα στη μέρα όλοι μας έχουμε να ρίξουμε μια ματιά στο νέο πρόγραμμα των WedSins το οποίο είναι απαιτητικό και θέλει υπνοπαιδεία για να το χωνέψεις. Και θα το απολαύσετε όσοι έρθετε βόλτα στο Gazarte την Πέμπτη 12/11. 

Πόσο διαφοροποιείτε το set list ανάλογα με το χώρο που παίζετε; Tι ετοιμάζετε για το Gazarte;

Το setlist διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες περισσότερο παρά με το χώρο. Στο Gazarte ετοιμάζονται μεγάλα πράγματα. Σίγουρα θα ακούσετε αναζωογονητικά ανανεωμένο το setlist των WedSins, και μπερδεμένα διαφορετικά κάποια από τα κομμάτια που παίζονταν ήδη στα live μας. Και φυσικά το «Electric Wire». 

Ποιο τραγούδι θα αφιερώνατε στην Αθήνα;

Το «Bulls on Parade» είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό, είναι η αλήθεια. Αλλά επειδή εμείς την αγαπάμε την Αθήνα βαθιά και ανιδιοτελώς, θα της αφιερώναμε το «Need You Tonight» των INXS.

Ποια ήταν η εμπειρία σας από το διαγωνισμό και την ανάδειξή σας από το Jumping Fish της COSMOTE;

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την μπάντα γιατί μέχρι στιγμής δεν είχαμε συμμετάσχει σε διαγωνισμό και δεν είχαμε εκτεθεί στο κοινό κατά αυτό τον τρόπο.  Επίσης, ήταν μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε και τη δυναμική της μπάντας αλλά και την αγάπη των φίλων και των μάχιμων γουεντινικών. Όπως και να έχει, τέλος καλό όλα καλά. 

Είναι κατά τη γνώμη σου ενθαρρυντική η παρουσία ενός μεγάλου χορηγού, όπως η COSMOTE, πίσω από το Jumping Fish;

Φυσικά και είναι ενθαρρυντική. Η COSMOTE έχει υπάρξει χορηγός σε πολύ μεγάλα events, οπότε είχε μεγάλη σημασία και για το διαγωνισμό του Jumping Fish της COSMOTE και προφανώς για τους συμμετέχοντες. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως από αυτές τις εταιρείες τόσο μεγάλου βεληνεκούς περιμένει η κοινωνία υποστηρικτικές δράσεις. 

Ποια είναι τα οφέλη από τη νίκη σας στο διαγωνισμό του Jumping Fish της COSMOTE;

Τα οφέλη είναι πολλαπλά. Το τραγούδι μας «Electric Wire» ακούστηκε και ακούγεται πολύ περισσότερο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, είχαμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε πολύ περισσότερο κοινό και φυσικά να κυκλοφορήσουμε τον πρώτο μας ολοκληρωμένο δίσκο. 


Info: Gazarte, Roof Stage, Βουτάδων 32-34, Γκάζι. Έναρξη 22.00. Eίσοδος €8. Στις 12/11.