Μουσικη

Onirama

Επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις με το νέο άλμπουμ «Στη χώρα των τρελών»

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 328
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις με το νέο άλμπουμ «Στη χώρα των τρελών» που κυκλοφορεί από τη Lyra και νεανική παρέα από τους Μύρωνα Στρατή, Μark F. Angelo και Shaya. Θα τους βρεις στο Gazoo, στους παλιούς στάβλους του Όθωνα στην οδό Πειραιώς, να ονειρεύονται το άπιαστο…

Πώς επιβιώνει κανείς στη «Χώρα των τρελών»; Μόνο με αυθεντική τρέλα μπορεί να απαντήσει κανείς στην τρέλα. Τουλάχιστον έτσι μπορεί να αποφύγει να τον «ρουφήξει» η τρέλα των υπολοίπων και να φτιάξει κανείς το δικό του σκηνικό και τους δικούς του κανόνες.

Τι είναι για σας ποπ; Η καλή ποπ είναι μια αξιοπρεπής και δημιουργική συνύπαρξη όλων των ειδών της μουσικής, δοσμένη με μια ευρεία μορφή και με σκοπό τη διασκέδαση και την εκτόνωση χωρίς να απορρίπτει τον προβληματισμό, την κατάθεση ψυχής και την αντίδραση σε πράγματα και καταστάσεις.

Πώς ήταν η συνεργασία με τoν παραγωγό Greg Haver; Τι διαφορετικό έφερε στον ήχο σας; Ήταν ανέλπιστα καλή και δημιουργική. Πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο άνθρωπο με υψηλό επίπεδο μουσικής αντίληψης και αυτό μοιραία μας βοήθησε πολύ. Έδωσε άλλο στιλ και «μουσικό άρωμα» στα τραγούδια μας, αλλά και στο πώς πρέπει να σκεφτόμαστε σαν μουσικοί.

Είναι όντως το Black Rock Studio στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης το καλύτερο καινούργιο στούντιο στον κόσμο; Κάποια ιστορία από την ηχογράφηση; Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα. Πέρα από τον άρτιο και υπερσύγχρονο εξοπλισμό, η ατμόσφαιρα και η μαγεία της Σαντορίνης δίνουν μια άλλη διάσταση όταν ηχογραφείς εκεί.

Ποιοι είναι οι καλύτεροί σας φίλοι; Παραμένουν, ευτυχώς, οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν οι καλύτεροί μας φίλοι και πριν τους Onirama, απλά προστέθηκαν και οι Onirama σ’ αυτούς.

Πώς προέκυψε το τραγούδι «Εκεί για σένα εγώ» για τα Special Olympics; Εδώ και λίγο καιρό μάς ανακήρυξαν επίσημα κήρυκες εθελοντισμού, με αφορμή τη φιλοξενία των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι. Έτσι γνωρίσαμε κάποια από τα παιδιά που παίρνουν μέρος στους αγώνες, αλλά και την κοσμοθεωρία με την οποία πορεύονται και μας εντυπωσίασαν. Όλος αυτός ο θαυμασμός μας για τη δύναμή τους μας οδήγησε στο να γράψουμε ένα τραγούδι το οποίο τελικά θα αποτελέσει και το επίσημο τραγούδι της ελληνικής αποστολής.

Πού βρίσκει κανείς τους Οnirama; Συνήθως στο «Μικράκι» στα Εξάρχεια για φαγητό και ρακές.

Τι θα αλλάζατε αν μπορούσατε να γυρίσετε πίσω το χρόνο; Τη διακυβέρνηση αυτής τη χώρας. 

Info

Gazoo, Πειραιώς 102- 104, 210 3422.888. Έναρξη 23.45, είσοδος με ποτό € 15 στο μπαρ, € 130 φιάλη απλή. Kάθε Παρ. & Σάβ