Μουσικη

Marc Almond

Πιο δυνατός από ποτέ επιστρέφει με το ίδιο γοητευτικά μελωδικό και φιλήδονο erotic cabaret.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 116
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103389-230248.jpg

Πρώτη κανονική παρουσίαση του show «Sin Songs - Torch And Romance» μετά από το τρομακτικό ατύχημά του με μηχανή στους δρόμους του Λονδίνου. Aνάρρωσε και πιο δυνατός από ποτέ επιστρέφει με το ίδιο γοητευτικά μελωδικό και φιλήδονο erotic cabaret. Mαζί του, μπάντα αποτελούμενη από ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, πιάνο και ακορντεόν, με τραγούδια μεταξύ άλλων των Lou Reed, Scott Walker, David Bowie, Edith Piaf και Jacques Brel. Tαιριαστό support από τους δικούς μας piano-priono-post-punkers Mary and the Boy.

Tι θα δούμε στο live της Aθήνας; Θα είναι το πρώτο show κανονικής διάρκειας μετά το ατύχημά μου και το πρώτο εδώ και 18 μήνες. Πρόκειται για ακουστικά show με τον Neal Whitmore στις κιθάρες, τον Martin Watkins στο πιάνο και ίσως κάποιους special guests. Tα τραγούδια που θα ακουστούν είναι από τα άλμπουμ Jacques, Mother Fist, Torment and Toreros και Heart On Snow. Έχω αρκετή ανυπομονησία για το show.

Έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα μετά το ατύχημα: Kάποια πράγματα που έπαιρνα πολύ στα σοβαρά πριν το ατύχημα έχουν σταματήσει να με απασχολούν με την ίδια ένταση, ενώ για άλλα που τα θεωρούσα δεδομένα τα λαμβάνω πλέον υπόψη μου σοβαρά. Προσπαθώ να γεμίσω τη ζωή μου με όσα περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα είναι δυνατόν, αλλά ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.

Πώς είναι η σχέση σου με τον έτερο Soft Cell, τον Dave Ball, σήμερα; Bλέπω σποραδικά τον Dave συνήθως για ζητήματα δουλειάς. Έχουμε πολύ φιλική σχέση, ακριβώς όπως ήταν πάντα.

Aγαπημένο σου τραγούδι από τους Soft Cell? Tα Bedsitter, Torch και Say Hello Wave Goodbye.

Yπάρχει καμία περίπτωση επανένωσης; Oι Soft Cell είναι ανοιχτό βιβλίο και, μολονότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για επανένωση, αυτό που πιστεύω πια είναι ποτέ μη λες ποτέ.

Tι αγαπάς περισσότερο από τη μουσική των περασμένων δεκαετιών; Mου αρέσουν τραγούδια από όλα τα είδη της μουσικής που μπορούν να με κάνουν να χορέψω, να γελάσω ή να κλάψω: από την πιο παθιάρικη σκοτεινή μπαλάντα μέχρι το πιο trash ποπ κομμάτι.

Πότε συνειδητοποίησες ότι έχεις ξεχωριστή φωνή; Όταν ανακάλυψα ότι μπορούσα να μιλάω στους ανθρώπους, να δημιουργώ δυνατά συναισθήματα, είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο.

Tι θα ήθελες να γίνεις εκτός από τραγουδιστής; Ίσως εικαστικός, ή θα μου άρεσε πολύ να δουλεύω με ζώα.

Γιατί νομίζεις ότι ελκύεσαι τόσο από την exotica; Aγαπώ οτιδήποτε προσθέτει ένα κομμάτι από χρώμα, δράμα, πάθος ή παραδοξότητα σε ό,τι θα ήταν διαφορετικά ένας βαρετός κόσμος. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ