- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Νένα Βενετσάνου στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
Ομιλία της τραγουδίστριας στον άξονα «Η μουσική, το φεμινιστικό κίνημα, η πολιτιστική πολιτική»
Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Νένα Βενετσάνου μιλάει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για τη μουσική, τον φεμινισμό και τον πολιτισμό
Μάλλον δεν υπάρχει άτομο στην Ελλάδα άνω των 40 ετών που να μην έχει ερωτευτεί, παθιαστεί, κλάψει, αναστενάξει, χωρίσει, χτυπηθεί, ή ζήσει με τα τραγούδια και την μαγική φωνή της Νένας Βενετσάνου: αγαπημένη του Μάνου Χατζηδάκι (έχει αφήσει εποχή με τις ερμηνείες της στον «Ματωμένο Γάμο», στις «Μπαλάντες της οδού Αθηνάς» κι ένα σωρό άλλες αξεπέραστες δουλειές), αλλά σπουδαία τραγουδοποιός και συνθέτρια η ίδια, εκτός από την μακριά πορεία της στο τραγούδι, «έδωσε φωνή» και στο γυναικείο κίνημα. Συγκεκριμένα, στο Φεμινιστικό Αυτόνομο Κίνημα, μαζί με την σταθερή συμμετοχή της σε καλλιτεχνικές δράσεις του Φεμινιστικού Κινήματος σε όλο τον κόσμο. Έχει βραβευτεί στη Γαλλία, (ως Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών, το 2010), από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης (2019-20) και είναι διάσημη προσωπικότητα και φωνή σε όλο τον κόσμο.
Η ομιλία της Νένας Βενετσάνου, στο Mahindra Humanities Center του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29 Απριλίου 2026, ώρα ΗΠΑ Eastern Time 14:00 (ώρα Ελλάδας 21:00 μμ). Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου, «θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση ομιλίας της κυρίας Νένας Βενετσάνου, καθώς και παρουσίαση του έργου και της καλλιτεχνικής πορείας της». Αν δεν σας πέφτει κοντά το Χάρβαρντ, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία της διαδικτυακά.
Παραθέτω κομμάτια από το Δελτίο Τύπου, του Χάρβαρντ, λέω και ξαναλέω, για να μη μου ξεφύγει τίποτα: «Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια και συνθέτις θα μιλήσει για την μακρόχρονη πορεία της στη ΜΟΥΣΙΚΗ, στο ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αντλώντας υλικό από την καλλιτεχνική εμπειρία και τη διεθνή καριέρα της. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό».
Η ομιλία θα είναι στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονο υποτιτλισμό στα αγγλικά. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για παρακολούθηση της εκδήλωσης διαδικτυακά, το κοινό έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, κλείνοντας θέση ΕΔΩ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι «έντιμοι αχρείοι» και οι γυναίκες που αρνήθηκαν να τους μοιάσουν
Το νέο κτήριο έχει μεικτό εμβαδόν περίπου 860 τ.μ.
Μια βόλτα στο «αψευδές» και «πολύφωνο» μαντείο της αρχαιότητας
Οι ιστορίες των ανθρώπων του νησιού συγκεντρώνονται σε ένα Ανθολόγιο αφηγήσεων
Το πιο ιστορικό φεστιβάλ πολιτισμού της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το πρόγραμμά του. Το τσεκάρουμε ενδελεχώς
Πώς μεταβάλλεται ο τρισδιάστατος χώρος στο παιδικό χαρτί;
Το ταξίδι του Αλκαμένη από τη Λήμνο στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.
Ένα νέο ψηφιακό και έντυπο λεύκωμα καταγράφει την ιστορία των μεταλλείων που συνδιαμόρφωσαν την ταυτότητα του νησιού
Όταν οι εξεγερμένοι δούλοι διεκδίκησαν στην πράξη την ελευθερία τους
Η κρυμμένη Καππαδοκία μέσα από 2500 αντικείμενα της μνήμης
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 3ου Φεστιβάλ Ακροναυπλίας μιλά για τον προγραμματισμό και τις θεματικές της φετινής διοργάνωσης
«Άνθρωπον ζητώ»: Τι σημαίνει πραγματικά ανθρωπισμός
Η εικαστική αναζήτηση της χαμένης ενότητας του Παρθενώνος
Η Marina Pecherskaya μετατρέπει ένα παραδοσιακό αντικείμενο σε όχημα κοινωνικής αλλαγής και δείχνει πώς η τέχνη μπορεί να κάνει αυτό που δεν μπορεί το εταιρικό CSR
Ένας προοδευτικός, λεπταίσθητος και πρωτότυπος καλλιτέχνης
Η Γενετική στην υπηρεσία της αρχαιολογίας: ενδέχεται να δώσει λύσεις σε χρόνια αναπάντητα ερωτήματα των επιστημόνων
Το The Last Museum καταλογογραφεί όλα τα μουσεία του κόσμου – Ανάμεσά τους και αρκετά ελληνικά
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η μελέτη για τη σωτηρία του ιστορικού μνημείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.