- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Με την Πύρνα στην Πόλη»: Η Κηφισιά γίνεται κέντρο πολιτισμού με νέο κύκλο εκδηλώσεων
Τετράμηνο δράσεων σε τέχνες, επιστήμη, υγεία και ευεξία, με ελεύθερη είσοδο
«Με την Πύρνα στην Πόλη»: Η Κηφισιά φιλοξενεί εκδηλώσεις τέχνης, υγείας και πολιτισμού από Μάρτιο έως Ιούνιο, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Η Κηφισιά φιλοξενεί από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο ένα νέο πρόγραμμα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Με την Πύρνα στην Πόλη», μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αναδείξει τον ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών μέσα από τον πολιτισμό, τη μάθηση και την ποιότητα ζωής.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πύρνα, με τριάντα χρόνια ενεργής παρουσίας στη διά βίου μάθηση και στα κοινωφελή προγράμματα, μεταφέρει την εμπειρία της σε δημόσιους χώρους του Δήμου Κηφισιάς, με την υποστήριξη του δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μηνιαίες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: από τις τέχνες και την ιστορία έως την επιστήμη, την υγεία και τη σωματική ευεξία. Στόχος είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών και η δημιουργία ενός ζωντανού, δημιουργικού αστικού περιβάλλοντος.
Εκδηλώσεις Μαρτίου - Ιουνίου 2026
- 19 Μαρτίου – Έκθεση «Ήρωες και Σύμβολα του ’21 στη Φιλελληνική Τέχνη»
Η Βουλή των Ελλήνων παραχωρεί έργα από τη συλλογή της, ενώ ο ιστορικός τέχνης δρ. Θεόδωρος Κουτσογιάννης παρουσιάζει ομιλία για τον φιλελληνισμό. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς.
- 2 Απριλίου – «Ζούμε Περισσότερο, Ζούμε Καλύτερα: Οι Πέντε Πυλώνες της Υγιούς Μακροζωίας»
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιούς Μακροζωίας παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία και τη μακροζωία, με εισηγητές τον καθηγητή Γεώργιο Χρούσο και μέλη του Ινστιτούτου.
- 21 Απριλίου – «Μάρθα Γκράχαμ και Ελληνικοί Μύθοι»
Μια παρουσίαση για τη ριζοσπαστική προσέγγιση της Μάρθας Γκράχαμ στους αρχαίους ελληνικούς μύθους, με ομιλήτρια τη Νίνα Παπαθανασοπούλου και ζωντανή συμμετοχή χορευτών.
- 10 Μαΐου – «Kifissia Active Day»
Μια ημέρα αφιερωμένη στην άσκηση και την ευεξία στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο, με προγράμματα yoga, pilates και full body training για όλες τις ηλικίες.
- 21 Ιουνίου – Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Στο Άλσος Κηφισιάς, τρία καταξιωμένα μουσικά σύνολα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που κορυφώνεται με τη «Χορωδιακή Φαντασία» του Μπετόβεν.
Η Πύρνα συνεχίζει παράλληλα το σημαντικό κοινωφελές έργο της, με δράσεις στήριξης ευάλωτων ομάδων και το πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες», που φέρνει κινητές θεματικές βιβλιοθήκες σε πάνω από 1.000 σχολεία σε όλη τη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Επιτροπή Ολυμπίων ανακοίνωσε την αναβολή του φεστιβάλ για τεχνικούς λόγους
Η ελληνική μυθολογία έχει έντονη παράδοση να χρησιμοποιεί υβριδικά, μικτά πλάσματα ως σύμβολα της «ανάμειξης» πολιτισμένου ανθρώπου και άγριας φύσης.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και ακτιβιστής, με αφορμή την εμφάνισή του στο πλαίσιο του SNF Nostos, μιλάει στην ATHENS VOICE
Μια εβδομάδα αφιερωμένη στον άνθρωπο, τις ιδέες και όσα μας ενώνουν
Τα βράδια μας στον λόφο: Οι συναυλίες και οι παραστάσεις που θα απολαύσουμε φέτος στον Λυκαβηττό
Από τις 25 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί 9 συναυλίες σε δρόμους, πλατείες, θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους
Η δημιουργός που μετατρέπει το αστικό τοπίο σε κολάζ εμπειριών μιλάει στην ATHENS VOICE
Το κοινό έχει την ευκαρία να ζήσει μια σπάνια εμπειρία
Aποδεκάτισε τις κοινότητες κυνηγών - τροφοσυλλεκτών
Απομακρύνθηκαν τα ικριώματα
Από τους τοίχους της πόλης στο εξώφυλλο του Summer in the City
Οι τρεις διοργανωτές, Τάσος Μπιμπισίδης, Βάλια Ζαμπάρα και Νάνσυ Φαφούτη, εξηγούν πώς ένα παραδοσιακό σύμβολο της Αστυπάλαιας έγινε αφορμή για ένα νέο πολιτισμικό φεστιβάλ
Από το «Τουρνέ» του Ευριπίδη Λασκαρίδη ως το «Oedipus Steps» του Ζήση Σέγκλια
Μια επίσκεψη με τον Τάκη Ευσταθίου που φωτίζει την κληρονομιά του σπουδαίου ελληνοαμερικανού ζωγράφου και τα ερωτήματα για τη διάσωσή της
Tι γνωρίζουμε από την έρευνα για το μέγεθος και την παρουσία των προσώπων στις παιδικές ζωγραφιές
Η Οντολογία γνωστών φιλοσόφων, στοχαστών, λογοτεχνών
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Με φόντο τη θάλασσα, κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας δίνουν ένα ανοιχτό ραντεβού πολιτισμού και δημιουργίας
Ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία
Ένα ηχηρό κάλεσμα ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία - Δείτε το βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.