- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τιμητική βράβευση στον σκηνοθέτη της ΕΡΤ Κώστα Μαχαίρα για τη συμβολή του προς την Ελληνική Διασπορά
Βραβεύτηκε στο 14ο Ελληνικό Συνέδριο Nostos
Κώστας Μαχαίρας: Ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ βραβεύτηκε στο 14ο Ελληνικό Συνέδριο Nostos
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο σκηνοθέτης και πρώην Διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού της ΕΡΤ, Κώστας Μαχαίρας, βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 14ου Ελληνικού Συνεδρίου Nostos, το οποίο διεξάγεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου του Βορρά, στη Ρεσιστένσια, μια πόλη που απέχει 1000 χλμ. από το Μπουένος Άιρες.
Παρόντες στην τελετή έναρξης ήταν οι πανεπιστημιακές και κυβερνητικές αρχές, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Ελληνικού Συλλόγου Nostos, καθώς και μέλη της ελληνικής κοινότητας της Ρεσιστένσια, φοιτητές, κοινό και τοπικά ΜΜΕ σε μια γιορτή του ελληνισμού σε αυτή τη μακρινή πόλη της Αργεντινής. Η κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών καθ. Γκοαυρίνκο, αναφέρθηκε στη σημασία του ελληνικού πολιτισμού και στη διαχρονική παγκόσμια αξία του ιστορικού «Όχι» του 1940 των Ελλήνων, ενώ η Δρ. Τσάρδικος τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης αυτών των συνεδρίων ως πολιτιστικού δεσμού μεταξύ των λαών της Λατινικής Αμερικής και της Ελλάδας.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η ανακοίνωση της βράβευσης δύο Ελλήνων, την προσφορά των οποίων στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και τη στήριξη της ελληνικής διασποράς σε όλο τον κόσμο τίμησαν οι Έλληνες Ομογενείς στη Λατινική Αμερική. Η διάκριση απονεμήθηκε στον κ. Γιάννη Χρυσουλάκη και στον κ. Κώστα Μαχαίρα.
Η Δρ. Τσάρδικος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του κ. Χρυσουλάκη, πρώην γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, και εξήρε τη συμβολή και τη συνεχή υποστήριξη του κ. Μαχαίρα προς τη διασπορά, ο οποίος κατά τη θητεία του στη Διεύθυνση Απόδημου Ελληνισμού της ΕΡΤ ενίσχυσε τους δεσμούς της Ελλάδας με τη Λατινική Αμερική. Στη διάρκεια του Συνεδρίου προβλήθηκαν δυο ταινίες του Κώστα Μαχαίρα, «Το Αίνιγμα της Κέρου» και «Αν ζήσουμε θα έχουμε να λέμε ιστορίες».
Η εκδήλωση κορυφώθηκε όταν η χορωδία των Ινδιάνων Τόμπα «Chalaalapi» απήγγειλε στη γλώσσα της στίχους του ελληνικού εθνικού ύμνου και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια της φυλής.