- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι παραγωγές της Στέγης ταξιδεύουν σε διεθνή Φεστιβάλ
Από το Mami του Μπανούσι μέχρι το My fierce ignorant step του Χρήστου Παπαδόπουλου και το «to be possessed» της Χαράς Κότσαλη
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Παραστάσεις θεάτρου και χορού που παρουσιάζονται σε διάφορες πόλεις του κόσμου
Από την Αβινιόν ως τη Μπογκοτά και από τη Βαρκελώνη ως τη Νέα Υόρκη, οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση διασχίζουν σύνορα και ιδέες, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Με ενδιάμεσους σταθμούς πόλεις όπως το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, την Καλαμάτα, το Σανταρκάντζελο ντι Ρομάνια, το Ταλίν, το Χρόνινγκεν και τα Χανιά, η Στέγη ανοίγει δρόμους συνάντησης και χτίζει διεθνείς καλλιτεχνικές κοινότητες.
Onassis Touring Program: Ποιες παραγωγές της Στέγης ταξιδεύουν στο εξωτερικό
Η παράσταση «ΜΑΜΙ» του Μάριο Μπανούσι, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης τον Φεβρουάριο του 2025, παρουσιάστηκε τον Ιούλιο στο φημισμένο Φεστιβάλ της Αβινιόν. Αποτελεί μια ιστορική στιγμή, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας σκηνοθέτης αλβανικής καταγωγής παρουσιάζει έργο του σε αυτό το σημαντικό ευρωπαϊκό φεστιβάλ. Η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κέρδισε διθυραμβικές κριτικές από τον γαλλικό Τύπο. Μετά την Αβινιόν, το «ΜΑΜΙ» συνέχισε την περιοδεία του στο GREC Festival της Βαρκελώνης, στο Noorderzon Festival στο Χρόνινγκεν και στο &Espoo Theatre στο Ελσίνκι, ενώ το 2026 προβλέπονται επιπλέον στάσεις σε κορυφαία θέατρα της Ευρώπης.
Παράλληλα, ο Δημήτρης Καραντζάς με το έργο «Το Σπίτι» θα ταξιδέψει το Σεπτέμβριο του 2025 στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας, συνεχίζοντας την εξωστρέφεια της Στέγης.
Ο χορογράφος Χρήστος Παπαδόπουλος με το έργο του «My Fierce Ignorant Step», που έκανε πρεμιέρα στη Στέγη τον Μάιο του 2025, άνοιξε τη σεζόν του κορυφαίου φεστιβάλ σύγχρονου χορού Julidans Festival στο Άμστερνταμ τον Ιούλιο, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε την ίδια παράσταση στο GRECFestival της Βαρκελώνης. Η περιοδεία του συνεχίζεται σε διεθνείς προορισμούς, όπως το Romaeuropa Festival στη Ρώμη, το Fondazione I Teatri στο Reggio Emilia, το Festival de Otoño στη Μαδρίτη και το December Dance στη Μπρυζ, με περισσότερες στάσεις να ανακοινώνονται. Την ίδια περίοδο, ο Παπαδόπουλος παρουσίασε το έργο «Mellowing» στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και το «LarcenC» συνεχίζει να παίζεται σε σκηνές του κόσμου, με αμερικανική πρεμιέρα στο Powerhouse International Festival στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2025.
Η χορογράφος Χαρά Κότσαλη ταξίδεψε στη Μπογκοτά της Κολομβίας όπου παρουσίασε το έργο «to be possessed» στο Centro Nacional de las Artes Delia Zapata Olivella τον Ιούλιο. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το νέο της έργο «IT’S THE END OF THE AMUSEMENT PHASE» στο DanceDays Festival στα Χανιά και το «to be possessed» ταξίδεψε ξανά τον Αύγουστο στις Βρυξέλλες, στο φεστιβάλ χορού Perpetuum Mobile, συνεχίζοντας έτσι την παρουσία της στην διεθνή σκηνή.
Η παράσταση «Slamming» της Ξένιας Κογχυλάκη, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Στέγη, ταξίδεψε στο Santarcangelo Festival στην Ιταλία και στη συνέχεια παρουσίασε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πριν συνεχίσει στο SAAL Biennaal στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου συνεργάζεται πρώτη φορά η Στέγη με τον συγκεκριμένο οργανισμό.
Τέλος, η Χριστιάνα Κοσιάρη βρίσκεται σε residency στο Watermill Center στη Νέα Υόρκη από τον Ιούλιο, προετοιμάζοντας το νέο της έργο, το οποίο θα αναπτυχθεί μέσα στη σεζόν 2025/2026 στο πλαίσιο του Onassis AiR.