Κινηματογραφος

Ορλάντο Μπλουμ: Αντιδράσεις για την ερωτική σκηνή με τις αδελφές Ρούνι και Κέιτ Μάρα

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ για την αμφιλεγόμενη επιλογή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απόφαση του Βέρνερ Χέρτζογκ να συμπεριλάβει ερωτική σκηνή του Ορλάντο Μπλουμ με τις πραγματικές αδελφές Μάρα στη νέα του ταινία.

Ποικίλες αντιδράσεις και επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ορλάντο Μπλουμ στη νέα ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη Βέρνερ Χέρτζογκ με τίτλο Bucking Fastard.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του δημιουργού να αναθέσει στις πραγματικές αδελφές Ρούνι Μάρα και Κέιτ Μάρα τους ρόλους δύο γυναικών που μοιράζονται τα πάντα, ακόμη και τον ίδιο εραστή, τον οποίο υποδύεται ο 49χρονος Ορλάντο Μπλουμ.

Η ταινία, που πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας και βασίζεται ελεύθερα στην ιστορία των διδύμων Φρίντα και Γκρέτα Τσάπλιν, περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα οικεία σκηνή ανάμεσα στους τρεις πρωταγωνιστές.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου χαρακτήρισαν την απόφαση συμμετοχής πραγματικών αδελφών σε μια τέτοια σκηνή ως «περίεργη» έως και «ανήθικη», ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν τις ηθοποιούς, τονίζοντας πως πρόκειται απλώς για επαγγελματίες που υποδύονται χαρακτήρες, όχι για πραγματική ερωτική πράξη.

Τι δηλώνουν ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές

Από την πλευρά του, ο Βέρνερ Χέρτζογκ υπερασπίστηκε την καλλιτεχνική του επιλογή κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, αναφέροντας πως άφησε τους ηθοποιούς ελεύθερους να καθοδηγήσουν τη σκηνή, χαρακτηρίζοντάς την «πανέμορφη» και γεμάτη βάθος. Ο Ορλάντο Μπλουμ σημείωσε ότι η στιγμή γυρίστηκε με μεγάλη ειλικρίνεια και ευαισθησία.

Παράλληλα, οι δύο αδελφές εξήγησαν πως η πολυετής οικειότητα και η κοινή τους πορεία διευκόλυναν τη συνεργασία τους στη σκηνή. Η Ρούνι Μάρα ανέφερε ότι η εμπειρία ήταν μοναδική και γεμάτη γέλιο, ενώ η Κέιτ Μάρα πρόσθεσε πως ο κοινός τους ρυθμός λειτούργησε με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

(Με πληροφορίες Unilad)