Κινηματογραφος

Η συγκινητική αφιέρωση της Μπάρμπρα Στρέιζαντ στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα Όσκαρ

«Μου λείπει τώρα περισσότερο από ποτέ», είπε μεταξύ άλλων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η συγκινητική αφιέρωση της Μπάρμπρα Στρέιζαντ στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα Όσκαρ - «Μου λείπει τώρα περισσότερο από ποτέ», είπε μεταξύ άλλων

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ επέστρεψε στη σκηνή των Όσκαρ μετά από επτά χρόνια απουσίας, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της φετινής τελετής. Η 83χρονη καλλιτέχνις εμφανίστηκε στο αφιέρωμα «In Memoriam» για να τιμήσει τον παλιό της συμπρωταγωνιστή, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 89 ετών.

Μιλώντας στο κοινό, θυμήθηκε την πρώτη της επαφή με το σενάριο της ταινίας «The Way We Were». «Όταν διάβασα το πρώτο σενάριο της ταινίας The Way We Were, μπορούσα να φανταστώ μόνο έναν άνθρωπο σε αυτόν τον ρόλο, και αυτός ήταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ». Όπως αποκάλυψε, ο ηθοποιός αρχικά είχε αρνηθεί τον ρόλο, θεωρώντας ότι ο χαρακτήρας δεν είχε αρκετό σθένος, όμως τελικά άλλαξε γνώμη μετά από αρκετές αλλαγές στο σενάριο.

Η Στρέιζαντ μίλησε με θερμά λόγια για τον ηθοποιό, περιγράφοντάς τον ως έναν άνθρωπο με «πραγματικό σθένος» και «σκεπτόμενο και τολμηρό». «Τον αποκαλούσα έναν διανοούμενο καουμπόι που χάραξε τον δικό του δρόμο, κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και μου λείπει τώρα περισσότερο από ποτέ, παρόλο που του άρεσε να με πειράζει», είπε, αναφερόμενη και στη συνεργασία τους στην ταινία όπου υποδύθηκαν ένα ζευγάρι με τραγική κατάληξη.