- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι δοκιμάστριες: Οι γυναίκες που έτρωγαν πριν τον Χίτλερ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Κριτική για τις Δοκιμάστριες. Σκηνοθεσία: Σίλβιο Σολντίνι. Πρωταγωνιστούν: Ελίζα Σλοτ, Μαξ Ρίμελτ, Άλμα Χασούν
Το φθινόπωρο του 1943, η νεαρή και φρεσκοπαντρεμένη Ρόζα εγκαταλείπει το επικίνδυνο λόγω των βομβαρδισμών Βερολίνο για να πάει να ζήσει στο σπίτι των πεθερικών της, που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή. Εκεί θα γίνει με το ζόρι μία από τις δοκιμάστριες των φαγητών του Χίτλερ.
Ένα πραγματικό περιστατικό (η ιστορία των δοκιμαστριών του Χίτλερ έγινε γνωστή από τη Μάργκοτ Βολκ, που ανήκε στην ομάδα αυτή και εκμυστηρεύτηκε τα γεγονότα λίγο πριν πεθάνει, στα 95 της χρόνια) δίνει το έναυσμα στη συγγραφέα Ροσέλα Ποστορίνο να γράψει το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου», που έγινε διεθνές bestseller. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι διασκευάζει το βιβλίο με αφηγηματική δεινότητα σε ένα πυκνό συμβολισμών και μηνυμάτων ιστορικό δράμα που ενισχύει τις γκρίζες ζώνες του όταν ο αξιωματικός των Eς-Ες αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για τη Ρόζα, της οποίας ο σύζυγος πολεμάει στο ανατολικό μέτωπο. Η στάση των συγκεκριμένων γυναικών απέναντι στον πόλεμο και την ιδεολογία του ναζισμού, οι εντάσεις που πυροδοτούνται μεταξύ τους αλλά και το ιδιοσυγκρασιακό love story καθιστά το άκρως αισθαντικό φιλμ του Σολντίνο («Ψωμί και λουλούδια») ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα που έχουν γυριστεί γύρω από τον ναζισμό και τον Χίτλερ –τον οποίο δεν βλέπουμε ποτέ– στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.