- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Γιώργος Λάνθιμος δηλώνει ότι σταματά προσωρινά το σινεμά μετά το Bugonia: «Χρειάζομαι διάλειμμα»
Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι αισθάνεται εξαντλημένος μετά από τρεις συνεχόμενες ταινίες
Ο Γιώργος Λάνθιμος δηλώνει ότι κάνει διάλειμμα από τον κινηματογράφο μετά την κυκλοφορία του Bugonia, έπειτα από μια έντονη τριετία με τρεις μεγάλες ταινίες.
Μετά από μια δημιουργικά πυκνή τριετία, ο Γιώργος Λάνθιμος δηλώνει ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσει προσωρινά από τον κινηματογράφο.
Ο Γιώργος Λάνθιμος αποκάλυψε σε νέα συνέντευξή του στο Collider πως αισθάνεται εξαντλημένος και χρειάζεται ένα διάλειμμα.
«Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι άλλο. Είναι λάθος. Νομίζω πως χρειάζομαι ένα διάλειμμα… Το έχω ξαναπεί, αλλά τώρα το εννοώ. Μπορείτε να με κρατήσετε σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
Yorgos Lanthimos Announces Break from Filmmaking After 'Bugonia' Release [Exclusive] https://t.co/PuH4bRvV7j
— Collider (@Collider) October 23, 2025
Μετά την επιτυχία του «Η Ευνοούμενη» το 2018, ο Λάνθιμος είχε ήδη κάνει ένα πενταετές διάλειμμα, προετοιμάζοντας τρία φιλόδοξα πρότζεκτ. Το αποτέλεσμα ήταν τρεις ταινίες σε τρία χρόνια: Poor Things, Ιστορίες Καλοσύνης και η πρόσφατη Bugonia, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους.
Παρά την εντυπωσιακή συνέπεια του ρυθμού του, ο Λάνθιμος φαίνεται πως νιώθει την ανάγκη για ξεκούραση. Όπως αναφέρει το άρθρο, έχει ήδη δύο μελλοντικά σχέδια στα σκαριά, μια διασκευή του μυθιστορήματος «My Year of Rest and Relaxation» της Οτέσσα Μόσφεγκ και το «Fatale» του Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ, τα οποία θα περιμένουν ώσπου ο δημιουργός αισθανθεί έτοιμος να επιστρέψει.
Τα τελευταία χρόνια, ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται σταθερά με την Έμα Στόουν και τον διευθυντή φωτογραφίας Ρόμπι Ράιαν, διαμορφώνοντας ένα μοναδικό οπτικό ύφος με φακούς fisheye και κινηματογράφηση γεμάτη κίνηση και ένταση.
Ίσως, λοιπόν, ένα διάλειμμα να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο Γιώργος Λάνθιμος, για να επιστρέψει με ακόμη περισσότερη έμπνευση.
Bugonia: Πότε έρχεται η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου;
Η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Bugonia, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου 2025.
Η ταινία, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 82ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Αύγουστο του 2025 και προβλήθηκε επίσης στις Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα, αποτελεί ένα αγγλόφωνο ριμέικ της νοτιοκορεάτικης μαύρης κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας του 2003, «Save the Green Planet!».
Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται δύο νεαροί άνδρες, εμμονικοί με τις θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίοι απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο (CEO) μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας. Είναι πεπεισμένοι ότι η ψυχρή και αδίστακτη γυναίκα, την οποία υποδύεται η μούσα του Λάνθιμου, Έμα Στόουν, είναι στην πραγματικότητα εξωγήινη με σκοπό να καταστρέψει τη Γη. Μαζί της πρωταγωνιστεί ο Τζέσι Πλέμονς στον ρόλο του συνωμοσιολόγου απαγωγέα.
Οι πρώτες κριτικές είναι σε μεγάλο βαθμό θετικές, αν και διχασμένες ως προς το αν η ταινία φτάνει το επίπεδο των προηγούμενων επιτυχιών του σκηνοθέτη, «Poor Things» και «Ιστορίες Καλοσύνης». Πολλοί κριτικοί επαινούν τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και το σαρδόνιο χιούμορ της ταινίας.
Η ταινία χαρακτηρίζεται ως μια «σκοτεινή κωμική γροθιά στο στομάχι», με την υπογραφή του Λάνθιμου στην παρανοϊκή και εικονοκλαστική προσέγγιση της σύγχρονης παράνοιας, της εταιρικής απανθρωπιάς και των θεωριών συνωμοσίας. Ορισμένοι αναφέρουν πως πρόκειται για μια «πολύ καλοφτιαγμένη» ταινία με «δυνατό» φινάλε, αν και ίσως «λιγότερο εφευρετική» από άλλες δουλειές του.
(Με πληροφορίες Collider, World of Reel)