- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε στα 42 της η Ισπανίδα ηθοποιός Βερόνικα Ετσέγκι
Η πολυτάλαντη Ισπανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις Βερόνικα Ετσέγκι πέθανε στις 24 Αυγούστου 2025, σε ηλικία 42 ετών, στο νοσοκομείο «12 de Octubre» της Μαδρίτης, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, η οποία παρέμεινε μυστική για το ευρύ κοινό.
Το ντεμπούτο της Βερόνικα Ετσέγκι στον κινηματογράφο έγινε το 2006 με την ταινία "Yo soy la Juani" (“Το Όνομά Μου Είναι Juani”), όπου υποδύθηκε την πρωταγωνίστρια. Η ερμηνεία της της απέφερε υποψηφιότητα για το βραβείο Goya Καλύτερης Ανερχόμενης Ηθοποιού.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έφυγε πολύ νέα, με τεράστιο ταλέντο και ταπεινότητα». Συγχρόνως, ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο Χουάν Ντιέγκο Μπότο και άλλοι κοινοί συνάδελφοι και θαυμαστές εξέφρασαν τη θλίψη τους.
Η Ετσέγκι είχε σημαντικούς ρόλους στις ταινίες :El patio de mi cárcel (2008), Katmandú, un espejo en el cielo (2011), The Cold Light of Day (2012), όπου πρωταγωνίστησε με τους Σιγκούρνι Γουίβερ και Μπρους Γουίλις, My Heart Goes Boom! (2020)
Book of Love (2022) Justicia Artificial (2024).
Παράλληλα, διακρίθηκε στην τηλεόραση με συμμετοχές σε σειρές όπως Fortitude (2015–2017), Intimidad (2022), Los pacientes del doctor García (2023) και την τελευταία της δουλειά στη σειρά Love You To Death (2025) – μια ρομαντική κωμωδία που προβλήθηκε στο Apple TV+ στις 5 Φεβρουαρίου 2025.
Το 2020 έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το βραβευμένο μικρού μήκους “Tótem Loba”, το οποίο κέρδισε το βραβείο Goya Καλύτερου Μικρού Φιλμ το 2022.
Πηγή: Daily Mail
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλεσμένος στο podcast IMO με τη Μισέλ Ομπάμα και τον Κρεγκ Ρόμπινσον ο θρυλικός σκηνοθέτης
Η νέα προβολή θα περιλαμβάνει σκηνές που παρέμεναν άφαντες για πάνω από εξήντα χρόνια
Η ερωτική σχέση δυο ανθρώπων με μηδενική ορατότητα στον δημόσιο χώρο
Ο ηθοποιός έγινε γνωστός και από το Emily in Paris, όπου υποδυόταν τον Louis de Léon, τον CEO του κολοσσού της μόδας JVMA
Πότε θα κυκλοφορήσει η πέμπτη ταινία του επιτυχημένου animated franchise
Ιδιότυπη δραμεντί που σε αρκετά σημεία γίνεται συγκινητική
Ένα φλύαρο έργο χωρίς πρωτοτυπίες
Κάποια λίγα σκετς βγάζουν αρκετό γέλιο, όμως τα περισσότερα έχουν προβλέψιμη πλοκή
Ο Κέιν Πάρσονς ποντάρει στην αινιγματική πλοκή και τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες αντί των αναμενόμενων jump scares
Από τις αφηγήσεις των κατοίκων μέχρι την ιστορία της περιοχής, ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο ατμόσφαιρα και ευαισθησία
Kαθώς η τρίτη σεζόν του Euphoria έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις
Μιλήσαμε μαζί του για την ταινία, την ποίηση, τη φιλοσοφία, την εκπαίδευση και την απρόσμενη είσοδό του στον κινηματογράφο.
Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης κατέκτησε τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του
Φέτος, το ισπανικό φιλμ «The Black Ball» απέσπασε αποθέωση διάρκειας περίπου 20 λεπτών
Η Γιούρι βραβεύτηκε για την εμφάνισή της στη χιλιανή ταινία «La Perra»
Η νέα παραγωγή θα εστιάσει σε επιτυχίες και γεγονότα που παραλείφθηκαν από το πρώτο φιλμ
Τι δήλωσε για τη συνάδελφό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι δήλωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός
Ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο Όμηρος και το δικαίωμα κάθε δημιουργού στη δική του ανάγνωση των κλασικών έργων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.