- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Η Αθήνα φιλοξένησε τον ημιτελικό αξιολόγησης των βραβείων Emmy
Χ. Δούκας: «Η πόλη μας εδραιώνεται σε περιζήτητο παίκτη στο παγκόσμιο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στερέωμα»


Τον Ιανουάριο του 2027, η Αθήνα θα γίνει η πρώτη πόλη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα υποδεχθεί την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου
Η Αθήνα φιλοξένησε τον Ημιτελικό γύρο των Διεθνών Τηλεοπτικών Βραβείων Emmy. Έλληνες επαγγελματίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, αξιολόγησαν τις υποψήφιες σειρές στην κατηγορία «Καλύτερη Δραματική Σειρά», βάσει διεθνών προδιαγραφών, σε μια απαιτητική και εμπιστευτική διαδικασία.

Τη διοργάνωση του ημιτελικού των Βραβείων Emmy ανέλαβε το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων, το οποίο λειτουργεί από την Αναπτυξιακή Αθήνας, ενισχύοντας τη στρατηγική ανάδειξης της ελληνικής πρωτεύουσας ως διεθνούς κέντρου οπτικοακουστικής παραγωγής.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η Αθήνα εδραιώνεται σε περιζήτητο “παίκτη” στο παγκόσμιο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στερέωμα. Φιλοξένησε τον ημιτελικό αξιολόγησης των βραβείων Emmy και τον Ιανουάριο του 2027 θα γίνει η πρώτη πόλη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα υποδεχθεί την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου. Μία ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης, που αποδεικνύει τη δυναμική της Αθήνας στην παγκόσμια πολιτιστική σκηνή».
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας, Ιωάννης Γεώργιζας, υπογράμμισε: «Η συνεργασία μας με την Ακαδημία των Emmy είναι απόδειξη ότι η Αθήνα δεν ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει. Μέσα από το Athens Film Office δημιουργούμε υποδομές, ανοίγουμε δρόμους και ενισχύουμε τη θέση της πόλης στο διεθνές σκηνικό. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να είμαστε μέρος αυτής της παγκόσμιας γιορτής της τηλεοπτικής δημιουργίας».

Μέχρι σήμερα o Δήμος Αθηναίων, μέσω του Athens Film Office, έχει υποστηρίξει περισσότερες από 450 παραγωγές, μεταξύ των οποίων σειρές και ταινίες για πλατφόρμες και κανάλια όπως Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, BBC, Discovery, Cosmote TV, MEGA. Tον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχουν φιλοξενηθεί έξι μεγάλες παραγωγές από το εξωτερικό με συνολική δαπάνη άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ, αποφέροντας σημαντικά έσοδα στην πόλη μας.
Η κριτική επιτροπή της Αθήνας
Ο Ημιτελικός γύρος των International Emmy Awards πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2025 στο St George Lycabettus Hotel. Από την αξιολόγηση της Αθήνας θα προκύψει ένας από τους τέσσερις τελικούς υποψήφιους της κατηγορίας «Best Drama», με τις επίσημες υποψηφιότητες να ανακοινώνονται το φθινόπωρο από τη Διεθνή Ακαδημία.
Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Μαρκέλλα Γιαννάτου, Ναταλία Δραγούμη, Joanna Kafatis, Διαμαντής Καραναστάσης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Δημήτρης Μοθωναίος, Λένα Παπαληγούρα και Τόνια Σωτηροπούλου. Επίσης, έλαβαν μέρος οι σεναριογράφοι Γιώργος Φειδάς και Πέννυ Φυλακτάκη, ο casting director Μάκης Γαζής, οι σκηνοθέτες Χρήστος Δήμας και Βαρδής Μαρινάκης, καθώς και η Αθηνά Γιόγιακα (ΕΡΤ).

Η 53η τελετή απονομής των βραβείων Emmy θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου 2025 στη Νέα Υόρκη.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις προβολής, ενίσχυσης και προώθησης του τουρισμού στον Δήμο Αθηναίων» στο Πρόγραμμα Αττική 2021 -2027, ΟΠΣ 6018475. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aναμάσημα της ίδιας καραμέλας των παράλληλων συμπάντων που έχουμε δει αμέτρητες φορές στις πρόσφατες περιπέτειες των κινηματογραφικών υπερηρώων
Ποια ήταν η μοναδική απουσία
Από τα νεανικά φτωχικά χρόνια, στην εποχή της μεγάλης δόξα
Ένα τυπικό b-movie που έχει, ωστόσο, μια πιο ψαγμένη κινηματογραφική ματιά
Ένας ανυπόφορος καύσωνας δοκιμάζει τις αντοχές τριών φίλων στη σημερινή Μασσαλία.
Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ Αστέρης μπλέκονται σε μία ακόμη απόκοσμη περιπέτεια
Το κωμικό franchise ξεκίνησε πριν από δύο ολόκληρες δεκαετίες
Ο 57χρονος σταρ επιστρέφει για τρίτη φορά στον ρόλο του Μπενουά Μπλανκ
Θα διεξαχθεί από 8 έως14 Σεπτεμβρίου
Τόνι Σερβίλλο και Άννα Φερτζέτι πρωταγωνιστούν στο πολυαναμενόμενο φιλμ
Η 27χρονη σταρ δήλωσε πρόθυμη να συμμετάσχει στο επιτυχημένο franchise
Η ταινία αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2026
O δημιουργός του «Wicked» θα υπογράψει την σκηνοθεσία του φιλμ.
Θα συναντηθούν στη μεγάλη οθόνη ο πρώτος Spiderman και ο Wolverine;
Η κορυφαία σταρ αποκαλύπτει τι έχει αλλάξει στη βιομηχανία του θεάματος τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Ο αειθαλής δημιουργός συνεχίζει ακάθεκτος τη δημιουργία ταινιών
Τρεις γυναίκες, ένας γείτονας κι ένα μπαλκόνι στη Μασσαλία
Εκτοξεύτηκε το κασέ της σταρ μετά την επιτυχία του Jurassic World Rebirth στο box office
«Για μένα, η επιτυχία μετριέται αν ο κόσμος νοιώσει κάτι»
Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στη σειρά «Franklin» της Apple TV+
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.