- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αθήνα φιλοξένησε τον ημιτελικό αξιολόγησης των βραβείων Emmy
Χ. Δούκας: «Η πόλη μας εδραιώνεται σε περιζήτητο παίκτη στο παγκόσμιο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στερέωμα»
Τον Ιανουάριο του 2027, η Αθήνα θα γίνει η πρώτη πόλη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα υποδεχθεί την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου
Η Αθήνα φιλοξένησε τον Ημιτελικό γύρο των Διεθνών Τηλεοπτικών Βραβείων Emmy. Έλληνες επαγγελματίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, αξιολόγησαν τις υποψήφιες σειρές στην κατηγορία «Καλύτερη Δραματική Σειρά», βάσει διεθνών προδιαγραφών, σε μια απαιτητική και εμπιστευτική διαδικασία.
Τη διοργάνωση του ημιτελικού των Βραβείων Emmy ανέλαβε το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων, το οποίο λειτουργεί από την Αναπτυξιακή Αθήνας, ενισχύοντας τη στρατηγική ανάδειξης της ελληνικής πρωτεύουσας ως διεθνούς κέντρου οπτικοακουστικής παραγωγής.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η Αθήνα εδραιώνεται σε περιζήτητο “παίκτη” στο παγκόσμιο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στερέωμα. Φιλοξένησε τον ημιτελικό αξιολόγησης των βραβείων Emmy και τον Ιανουάριο του 2027 θα γίνει η πρώτη πόλη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα υποδεχθεί την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου. Μία ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης, που αποδεικνύει τη δυναμική της Αθήνας στην παγκόσμια πολιτιστική σκηνή».
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας, Ιωάννης Γεώργιζας, υπογράμμισε: «Η συνεργασία μας με την Ακαδημία των Emmy είναι απόδειξη ότι η Αθήνα δεν ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει. Μέσα από το Athens Film Office δημιουργούμε υποδομές, ανοίγουμε δρόμους και ενισχύουμε τη θέση της πόλης στο διεθνές σκηνικό. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να είμαστε μέρος αυτής της παγκόσμιας γιορτής της τηλεοπτικής δημιουργίας».
Μέχρι σήμερα o Δήμος Αθηναίων, μέσω του Athens Film Office, έχει υποστηρίξει περισσότερες από 450 παραγωγές, μεταξύ των οποίων σειρές και ταινίες για πλατφόρμες και κανάλια όπως Netflix, Apple TV+, Amazon Prime, BBC, Discovery, Cosmote TV, MEGA. Tον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχουν φιλοξενηθεί έξι μεγάλες παραγωγές από το εξωτερικό με συνολική δαπάνη άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ, αποφέροντας σημαντικά έσοδα στην πόλη μας.
Η κριτική επιτροπή της Αθήνας
Ο Ημιτελικός γύρος των International Emmy Awards πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2025 στο St George Lycabettus Hotel. Από την αξιολόγηση της Αθήνας θα προκύψει ένας από τους τέσσερις τελικούς υποψήφιους της κατηγορίας «Best Drama», με τις επίσημες υποψηφιότητες να ανακοινώνονται το φθινόπωρο από τη Διεθνή Ακαδημία.
Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Μαρκέλλα Γιαννάτου, Ναταλία Δραγούμη, Joanna Kafatis, Διαμαντής Καραναστάσης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Δημήτρης Μοθωναίος, Λένα Παπαληγούρα και Τόνια Σωτηροπούλου. Επίσης, έλαβαν μέρος οι σεναριογράφοι Γιώργος Φειδάς και Πέννυ Φυλακτάκη, ο casting director Μάκης Γαζής, οι σκηνοθέτες Χρήστος Δήμας και Βαρδής Μαρινάκης, καθώς και η Αθηνά Γιόγιακα (ΕΡΤ).
Η 53η τελετή απονομής των βραβείων Emmy θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου 2025 στη Νέα Υόρκη.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις προβολής, ενίσχυσης και προώθησης του τουρισμού στον Δήμο Αθηναίων» στο Πρόγραμμα Αττική 2021 -2027, ΟΠΣ 6018475. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.