- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πολ Μέσκαλ απορρίπτει τη σύγκριση της νέας ταινίας του με το «Brokeback Mountain»
Το «The History of Sound» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Πολ Μέσκαλ: Απορρίπτει τη σύγκριση της νέας ταινίας του με το «Brokeback Mountain»
Ο Ιρλανδός ηθοποιός Πολ Μέσκαλ απέρριψε τις συγκρίσεις της νέας του ρομαντικής ταινίας εποχής «The History of Sound» με την κλασική ταινία για ομοφυλόφιλους καουμπόηδες «Brokeback Mountain», λέγοντας ότι το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι οι χαρακτήρες περνούν χρόνο μαζί σε μια σκηνή.
Η ταινία «The History of Sound», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών την Τετάρτη, πρωταγωνιστούν οι Μέσκαλ και Τζος ο' Κόννορ στους ρόλους των Lionel και David, οι οποίοι γνωρίζονται στο Κονσερβατόριο της Βοστώνης στις αρχές του 1900 και ερωτεύονται χάρη στην κοινή τους αγάπη για τα λαϊκά τραγούδια.
Ωστόσο, το ζευγάρι χωρίζεται όταν ο Ντέιβιντ καλείται να υπηρετήσει στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τον πόλεμο, επανενώνονται για να ταξιδέψουν στο Μέιν αναζητώντας παραδοσιακά τραγούδια για να ηχογραφήσουν, με την περιπέτεια να έχει βαθιά επίδραση στη ζωή και των δύο ανδρών αργότερα.
«Προσωπικά, δεν βλέπω καμία ομοιότητα με το «Brokeback Mountain», εκτός από το γεγονός ότι περνάμε λίγο χρόνο σε μια σκηνή», δήλωσε ο Μέσκαλ στους δημοσιογράφους στις Κάννες.
Το Variety περιέγραψε τη νέα ταινία ως «Brokeback Mountain με ηρεμιστικά», ενώ η Guardian την χαρακτήρισε «μια ταινία που μοιάζει με το Brokeback Mountain, με τόνο επίμονου θρήνου για τη δική της θλίψη» και της έδωσε δύο από τα πέντε αστέρια.
Ο Μέσκαλ απέρριψε τις συγκρίσεις ως τεμπέλικες και απογοητευτικές, λέγοντας ότι το επίκεντρο της ταινίας του, σε αντίθεση με την οσκαρική ταινία του Άνγκ Λι του 2006, ήταν η γιορτή της αγάπης των χαρακτήρων και όχι η καταπίεση.
Ο Μέσκαλ, ο οποίος έγινε γνωστός παίζοντας τραυματισμένους χαρακτήρες στις ταινίες «All of Us Strangers» και «Aftersun» πριν από την είσοδό του στο Χόλιγουντ με το «Gladiator II», είπε ότι η έλξη του για τέτοιους ρόλους βασίζεται στο ένστικτο.
«Προσωπικά, θαυμάζω τους ηθοποιούς που ακολουθούν την καλλιτεχνική τους παρόρμηση. Και αν αυτό είναι που θέλω να κάνω αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου, θα συνεχίσω να το κάνω για λίγο ακόμα, μέχρι να αλλάξει αυτή η παρόρμηση», είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγή της μέχρι τώρα πορείας του βραβευμένου σκηνοθέτη
Το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι κάτι πήγε στραβά με τη γεμάτη ρατσιστικά μηνύματα ταινία
«Welcome Home!» με 157 ταινίες μικρού μήκους
Το «Μαρία Αντουάνετα» μέσα από το βλέμμα της μητέρας της
O 55χρονος ηθοποιός χρειάστηκε να φτάσει στα 76 κιλά από τα 84-91 που συνήθως ζυγίζει
Πρόκειται για ένα μανιφέστο αυτοδικίας, επενδυμένο με κορόνες περί κατάρρευσης του συστήματος δικαιοσύνης από την πολλή επιείκεια και από δικαστές που αθωώνουν τους μετανάστες εγκληματίες
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον heist movie που αποτελεί υβρίδιο αστυνομικού θρίλερ και ερωτικού δράματος
Η πλειονότητα όσων είδαν την ταινία μιλά για το πιο φιλόδοξο εγχείρημα του σκηνοθέτη
Ύστερα από τον θάνατο του συζύγου της, μια νεαρή γυναίκα αναζητά παρηγοριά στα πεθερικά της - αγνοεί, όμως, ότι το απομονωμένο οικογενειακό σπίτι τους κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό.
Προτάθηκε για οκτώ βραβεία Γκόγια
Ένα λακωνικό φιλμ μυστηρίου, που μιλά για τη δύναμη της μνήμης και τις περίπλοκες διαπροσωπικές σχέσεις
Η σειρά ήταν δημιουργία του Νόρμαν Λίαρ
Το σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις στα social media
«Ο Τομ Χόλαντ μου ανακοίνωσε ότι θα παίξω την Αθηνά»
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους
Πώς ο 26χρονος Κάρι Μπάρκερ πέρασε από τα sketches στο YouTube στο horror φαινόμενο «Obsession», που έσπασε ρεκόρ εισπράξεων και τον οδήγησε στο Χόλιγουντ.
«Προφανώς αυτό σημαίνει επίσης ότι γέρασα, αλλά το δέχομαι», σχολίασε με χιούμορ
Πώς εμπλέκεται η Τυνησία, το Μαρόκο και η Δυτική Σαχάρα
Τι υποστήριξε η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης
Το παραμυθένιο σκηνικό που κάνει κάθε χρόνο τον γύρο του Διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.