- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Alpha: 11 λεπτά χειροκρότημα για τη νέα ταινία της Ζουλιά Ντικουρνό στο Φεστιβάλ των Καννών
Η νέα δουλειά της Γαλλίδας δημιουργού ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους
Alpha: 11 λεπτά χειροκρότημα για τη νέα ταινία της Ζουλιά Ντικουρνό στο Φεστιβάλ των Καννών - Η νέα δουλειά της Γαλλίδας δημιουργού ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
Μόλις λίγα χρόνια μετά την πολυσυζητημένη πρεμιέρα του «Titane» στο Φεστιβάλ των Καννών του 2021, η Ζουλιά Ντικουρνό επιστρέφει δριμύτερη στην Κρουαζέτ για να ταρακουνήσει και πάλι το κινηματογραφικό στερέωμα.
Η 41χρονη σκηνοθέτις, η οποία απέκτησε τον τίτλο ενός από τα πιο συναρπαστικά, εικονοκλαστικά αλλά και αντισυμβατικά ταλέντα της βιομηχανίας με το φεμινιστικό body horror «Titane» του 2021 και το κανιβαλιστικό «Raw» του 2016, υπογράφει τώρα το τρίτο μεγάλου μήκους πρότζεκτ της: Το «Alpha», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 78ο Φεστιβάλ των Καννών μόλις πριν από μερικές ώρες, ακολουθεί την ιστορία της Άλφα, μίας προβληματισμένης 13χρονης νεαρής, η οποία επιστρέφει μία ημέρα από το σχολείο με ένα τατουάζ στο χέρι της.
Πιστό στις body horror ευαισθησίες της Ζουλιά Ντικουρνό, το φιλμ μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ψυχολογικό θρίλερ, καθώς η Άλφα και η μητέρα της καλούνται να αντιμετωπίσουν μία σειρά από γκροτέσκες σωματικές παραμορφώσεις. Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, το φιλμ αποτελεί αλληγορία για τους κινδύνους της επιδημίας του AIDS.
Το φιλμ απέσπασε μία από τις πιο ενθουσιώδεις αντιδράσεις που έχουμε δει έως τώρα στο φετινό φεστιβάλ, με το κοινό να χειροκροτεί ορθίως για πάνω από 11 λεπτά. Στην ταινία εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι Γκοσιφτέ Φαραχάνι, Ταχάρ Ραχίμ, Έμα Μάκι και Φίνεγκαν Όλντφιλντ.
Δυστυχώς, η πρεμιέρα διακόπηκε προσωρινά περίπου μία ώρα μετά την έναρξη του φιλμ, όταν ένα μέλος του κοινού χρειάστηκε επειγόντως ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας.
Η Ντικουρνό άφησε ιστορία το 2021 όταν απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα για το πολυσυζητημένο «Titane», μόλις το δεύτερο φιλμ από γυναίκα σκηνοθέτη που τιμήθηκε με το συγκεκριμένο βραβείο. Στον ευχαριστήριο λόγο της, η Ντικουρνό δήλωσε πως «όταν ήμουν παιδί, νόμιζα πως κάθε ταινία στις Κάννες είναι τέλεια, αφού προβάλλεται στη σκηνή του μεγαλύτερου Φεστιβάλ στον κόσμο. Αλλά απόψε που βρίσκομαι εγώ στην ίδια σκηνή, ξέρω πως η ταινία μου δεν είναι τέλεια... Μάλλον καμία ταινία δεν είναι τέλεια στα μάτια του δημιουργού της. Θα μπορούσε κανείς να πει πως η δικιά μου ταινία είναι τερατώδης» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου
Πρεμιέρα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και του Τορόντο τον επόμενο μήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.