Κινηματογραφος

Κάτια Γκουλιώνη

Ζόρικα γυρίσματα για ζόρικους θεατές...

sandra_odet.jpg
Σάντρα - Οντέτ Κυπριωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 317
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτια Γκουλιώνη
Κάτια Γκουλιώνη

Ζόρικα γυρίσματα για ζόρικους θεατές... Λίγες μέρες πριν την προβολή της ταινίας «Μέσα στο δάσος» η πρωταγωνίστρια κάνει τον απολογισμό.

«Είναι μια ταινία για παιδιά την οποία δυστυχώς μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο ενήλικες. Η διαδικασία των γυρισμάτων ήταν ζόρικη, αλλά όμορφη. Φυσικά δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τον Άγγελο, που ήταν τόσο δίπλα μας. Για παράδειγμα, είχα μια δύσκολη σκηνή που δεν μπορούσα να την κάνω με τίποτα. Ο Άγγελος έβαλε τη δική μου ανάγκη πάνω από την ταινία και τελικά κάναμε το γύρισμα όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα. Ήμασταν 8 άτομα και είχαμε γυρίσματα κυρίως στη φύση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν “κόλλησα” πάνω σε μια εντελώς κατεστραμμένη γέφυρα που κρεμόταν πάνω από ένα φαράγγι και με βοήθησε να πατήσω πάλι στη γη ένας από τους συμπρωταγωνιστές μου, ο Νέιθαν Πισούρτ. Το “Μέσα στο δάσος” γυρίστηκε με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και έχει ήδη πάει σε 15 φεστιβάλ στο εξωτερικό. Το θέμα είναι ότι κάνεις τη χώρα σου γνωστή έξω κι εδώ συναντάς ένα σωρό δυσκολίες για να πραγματοποιήσεις το έργο σου…»

Θα τη δεις… «Μέσα στο δάσος», ως πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας του Άγγελου Φραντζή.  Είναι πάντα ήρεμη και καπνίζει ακατάπαυστα. Όταν έχει πρόβες –όπως τώρα, που ετοιμάζεται για την παράσταση «Επανασύνδεση» του Ντέιβιντ Μάμετ, που θα ανεβεί 22/10 στο Τόπος Αλλού– είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένη και δεν κάνει σχεδόν τίποτα άλλο. Περνάει πολλές ώρες στο σπίτι της στα Εξάρχεια, όπου ζει τα τελευταία 10 χρόνια. Εκεί, όλη την ημέρα ακούγεται τρίτο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο. «Μου έμεινε μάλλον από τη μαμά μου…» λέει. Δεν μπορεί όμως και να ξεπεράσει τους Stones αλλά και τη μουσική του γείτονά της Αλέξανδρου Βούλγαρη. Δίπλα στο κρεβάτι της θα βρεις τον «Δρόμο» του Κέρουακ. 

Info: «Μέσα στο δάσος». Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Ιάκωβος Καμχής, Nathan Pissoort. Στον κινηματογράφο Οpera από 30/9. H Α.V. είναι χορηγός επικοινωνίας.


Φωτό: ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΟΥΛΥΡΑ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ