- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Αθήνα για πρώτη φορά τα 39α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου
Το μεγάλο event του 2027 θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Στην Αθήνα θα λάβουν χώρα τα 39α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου - Το μεγάλο event του 2027 θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ένα μεγάλο κινηματογραφικό event αναμένεται να λάβει χώρα στην Αθήνα το 2027, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Ακαδημίας: Τα 39α Βραβεία Κινηματογράφου θα λάβουν χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 16 Ιανουαρίου 2027.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά από επιτυχή πρόταση που υπέβαλε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας (Ε.Κ.Κ.Ο.ΜΕ.Δ.) στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία, η οποία υποστηρίχθηκε από τα Υπουργεία Πολιτισμού, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Τουρισμού.
Τα ΕΒΚ αποτελούν τη μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση της Ευρώπης και λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Ελλάδας να φιλοξενήσει τον θεσμό,κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά τα ΕΒΚ θα λάβουν χώρα στην νοτιοανατολική Ευρώπη.
Μενδώνη: Η επιλογή της Αθήνας επικυρώνει τον δυναμισμό της ως διεθνούς πολιτιστικού πόλου
«Η Αθήνα υποδέχεται μία από τις εμβληματικότερες εκδηλώσεις του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, έχοντας την τιμή να φιλοξενήσει, για πρώτη φορά, την απονομή των 39ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας-Creative Greece, το οποίο ανέλαβε και τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Η επιλογή της Αθήνας επικυρώνει τον δυναμισμό της ως διεθνούς πολιτιστικού πόλου, φιλοξενώντας εκδηλώσεις υπερτοπικής εμβέλειας, δυναμικός πυρήνας της σύγχρονης δημιουργικής βιομηχανίας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής. Αποτελεί, ταυτόχρονα, μια εξέχουσα ευκαιρία για την ανανέωση των δεσμών των δημιουργών μας με τους Ευρωπαίους ομοτέχνους τους», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Τα βραβεία θα συνοδευτούν από πολυάριθμες δράσεις και εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του 2026, ενώ το Ε.Κ.Κ.Ο.ΜΕ.Δ. θα αναλάβει τη διοργάνωση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Η διοργάνωση θα υποστηριχθεί από τα Υπουργεία Πολιτισμού, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Τουρισμού, τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής, την ΕΡΤ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η επιλογή της Αθήνας για το event σκοπεύει να προωθήσει το ανταγωνιστικό cash rebate της πόλης, το οποίο προσφέρει εκπτώσεις μέχρι και 40 τοις εκατό σε κινηματογραφικές παραγωγές και αποτελεί ένα από τα πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, οπότε και το event λάμβανε χώρα τον Δεκέμβριο, από το 2026 τα ΕΒΚ θα λαμβάνουν χώρα τον Ιανουάριο για να τοποθετηθούν πιο κοντά στο ζενίθ της οσκαρικής περιόδου. Τα ΕΒΚ του 2026, θα λάβουν χώρα στο Βερολίνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Πάνω από 1.000 δημιουργοί και ηθοποιοί εκφράζουν την αντίθεση τους
Τα επιχειρήματά τους
Τι απέγιναν το κινηματοθέατρο των αδελφών Χόλαντ και το κινητοσκόπιο του Τόμας Έντισον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.