Κινηματογραφος

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να γράψει το Megalopolis 300 φορές

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών στις 17 Μαΐου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Megalopolis χρειάστηκε δεκαετίες για να γυρισθεί, αλλά η ταινία τελικά κατάφερε να ολοκληρωθεί όταν ο σκη Κόπολα το χρηματοδότησε μόνος του

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να γράψει το νέο του δημιούργημα, Megalopolis, 300 φορές με την ταινία επιστημονικής φαντασίας να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών τον επόμενο μήνα.

Megalopolis: Η πρώτη ταινία του Κόπολα εδώ και πάνω από μια δεκαετία

Το Megalopolis χρειάστηκε δεκαετίες για να γυρισθεί, αλλά η ταινία τελικά κατάφερε να ολοκληρωθεί όταν ο σκηνοθέτης αποφάσισε να το χρηματοδοτήσει μόνος του, πουλώντας μέρος της επιχείρησης κρασιών που έχει. Το φιλόδοξο έργο ολοκληρώθηκε τελικά την περασμένη άνοιξη και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο. Θα σηματοδοτήσει την πρώτη ταινία του Κόπολα εδώ και πάνω από μια δεκαετία, από την κυκλοφορία του Twixt το 2011.

Κάπου μέσα σε καθυστερήσεις, ο Κόπολα κατέληξε να ξαναγράφει το σενάριο για το Megalopolis εκατοντάδες φορές. «Αρχικά», αναφέρει σε μια πρόσφατη δήλωσή του στο Vanity Fair, «θυμάμαι μια φορά που πήρα 130 λευκές σελίδες και έγραψα σε μια σελίδα τον τίτλο ανακοινώνοντας με τόλμη το Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα και κάτω από αυτό έγραψα: όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη».

«Προσποιήθηκα ότι δεν ήταν εντελώς κενό», συνέχισε, «ζυγίζοντάς το στα χέρια μου για να μπορέσω να φανταστώ πώς θα ένιωθα μια μέρα και να πιστέψω ότι κάποτε θα μπορούσε να υπάρξει».

Ο Κόπολα ξαναέγραψε το σενάριο για το Megalopolis 300 φορές

Από εκεί, ο θρυλικός σκηνοθέτης ξαναέγραψε το σενάριο για το Megalopolis με την ελπίδα να το τελειοποιήσει. «Μετά αργότερα, όταν είχα ένα προσχέδιο, θα πρέπει να το είχα ξαναγράψει τουλάχιστον 300 φορές», θυμήθηκε, «ελπίζοντας κάθε επανεγγραφή να το βελτίωνε, έστω και μισό τοις εκατό παραπάνω».

Το τελικό σενάριο θα περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό σύνολο ηθοποιών με τον Adam Driver στην πρώτη γραμμή. Οι Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Dustin Hoffman και Nathalie Emmanuel είναι μεταξύ των συμπρωταγωνιστών.

Ο σκηνοθέτης δεν είναι ο μόνος Κόπολα που συμμετέχει στην παραγωγή. Η αδερφή του, ηθοποιός Talia Shire, θα εμφανιστεί στο Megalopolis, στο πλευρό του γιου της Jason Schwartzman, ο οποίος έχει γίνει πολύ γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Wes Anderson.

Ο Κόπολα μας έχει συνηθίσει σε φιλόδοξα έργα επικών διαστάσεων. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής τριλογίας The Godfather και του Αποκάλυψη Τώρα.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών στις 17 Μαΐου 2024. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στους κινηματογράφους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.